Vestas vil fyre 350 medarbejdere

Vindmøllefabrikken i Vestjylland har for højt omkostningsniveau, lyder begrundelsen

Arkivfoto: Scanpix
16. november 2016 09:24 - Opdateret 16. november 2016 09:34

LEM: Vindmølleproducenten Vestas har planer om at afskedige cirka 350 ansatte på sin vingefabrik i Lem ved Ringkøbing i Vestjylland.

Afskedigelserne er en konsekvens af et for højt omkostningsniveau på fabrikken og et ønske om at styrke konkurrenceevnen, oplyser Vestas, der venter at have gennemført sparerunden ved udgangen af 2016.

Det fremgår af en meddelelse fra Vestas onsdag morgen.

- Vores fleksible og skalérbare produktionsopsætning er fortsat et af de primære elementer i vores nuværende succes, og det er en forretningsstrategi, som vi vil følge fremadrettet. Det er aldrig nemt at tage afsked med gode kollegaer, men dette er desværre et nødvendigt skridt for, at Vestas kan forblive konkurrencedygtige i det globale marked, vi opererer i, siger Jean-Marc Lechêne, der er driftsdirektør og global produktionschef hos Vestas, i meddelelsen.

Vestas havde over 21.900 medarbejdere globalt ved udgangen af september 2016, hvor knap 4600 var ansat i Danmark, og cirka 2400 heraf var ansat i produktion, fortæller selskabet.

Stærkt regnskab

Fyringerne kommer blot otte dage efter, at Vestas præsenterede et stærkt regnskab for de første ni måneder af 2016.

Det viste, at omsætningen var steget til 6,9 milliarder euro i de første ni måneder af året og at resultatet efter skat var næsten fordoblet til 622 millioner euro - 4,6 milliarder kroner.

- Omsætning og indtjening steg markant, ligesom det var tilfældet med overleveringer på tværs af alle regioner.

- Ordreindgangen steg med 17 procent, mens den samlede ordrebeholdning for vindmøller og service faldt i kvartalet primært drevet af højt aktivitetsniveau på overleveringer af vindmøller, skrev administrerende direktør for Vestas Anders Runevad i regnskabet.

Aktierne i Vestas er dog faldet med godt 15 procent siden regnskabet, da frygt for manglende vækst i 2017 spillede ind.

Derudover har udsigten til Donald Trump som præsident ramt kursen, da det er meget usikkert, hvor meget han vil støtte vedvarende energi.

/ritzau/FINANS

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...