Vesthavnen skal give folk og turister nye oplevelser

På ydersiden af Vesthavnen vil Hirtshals Havn gerne anlægge en lang promenade med platforme ud over vandet. Arkivfoto: Kurt Bering

På ydersiden af Vesthavnen vil Hirtshals Havn gerne anlægge en lang promenade med platforme ud over vandet. Arkivfoto: Kurt Bering

Hirtshals havn vil over de næste år forny området omkring Vesthavnen, så det bliver lettere tilgængeligt og samtidig give lokale og turister nogle oplevelser.

På et medlemsmøde i Hirtshals Handel og Erhverv løftede havnedirektør Jens Kirketerp Jensen sløret for nogle de ideer, som havnen rumler med, og at havnen over de næste 4-6 år vil sætte en sum penge af til fornyelsen.

- Vi er i gang med at se på Vesthavnen. Den er bygget i 1959-60, og der er ikke sket så meget der siden. Men meget i verdenen udenfor har ændret sig meget. Nu er det verdenen og mennesker, der gælder. Vi vil ændre den vestlige del af havnen, så den passer bedre til den moderne verden, sagde Jens Kirketerp Jensen.

Et centralt element i havnens udkast til fornyelsen af Vesthavnen er, at der langs hele ydersiden mod havet anlægges en promenade med udkigspunkter, hvor lokale og turister både kan se og føle havets nærhed.

- Vi vil gerne lave en promenade, der løfter folk op og giver en god udsigt. Et par steder vil vi lave platforme, hvor man kan komme ud og fornemme, at havet er nedenunder, fortalte han.

Tanken er blandt andet, at der i bunden af platformene er riste, som bølgeskvulp kan så op i.

- Det er nok en god ide at tage støvler på, hvis man vil derud og der er lidt blæsevejr, tilføjede Jens Kirketerp Jensen.

Platformene vil dog blive lukket, når det blæser for stærkt.

Det er også havnens plan at opgradere adgangen til Husmoderstranden syd for Vesthavnen, og herunder at gøre det lettere at flytte det sand tilbage, som har en tendens til at flyve nordpå.

Bedre stiforbindelser skal også gøre det lettere for folk at gå rundt om Vesthavnen.

Havnedirektøren understregede, at havnen ikke moderniserer den del af havneområdet uden at borgerne i Hirtshals bliver hørt.

- Vi går ikke i gang den 3. januar med at lave noget. Vi kobler os på områdefornyelsen og vi vil gerne have flere ideer ind, inden vi begynder at sætte streger på en tegning, udtalte han.

Der har været holdt nogle møder i Hirtshals om hvad områdefornyelsen skal omfatte, og heri indgår en diskussion om, hvordan midler herfra kan være med at forskønne og forbedre forbindelsen mellem havn og by i området omkring Trappen.

Trappen er i dag det centrale bindeled mellem Den Grønne Plads og det oprindlige havneområde.

- Vi vil gerne smelte Vesthavnen bedre sammen med Den Grønne Plads, og få den vestlige del af havnen til at hænge bedre sammen, og dermed give folk nogle muligheder for oplevelser. Vi ser på parkeringspladser, og også på Nordvestmolen, hvor vi er i dialog med fiskeriforeningen, oplyste Jens Kirketerp Jensen og sluttede med ordene:

- Vesthavnen er stadigvæk en erhvervshavn, men der er muligheder for at skabe nogle oplevelser.

Indlægget blev fulgt op med spontane klapsalver og enkelte spørgsmål. Herunder et fra Susanne Fibiger:

- Vil der være plads til Det Sorte Tårn, som der har været arbejdet med at få op at stå?

- Ja vi går ikke ind og laver noget der hindrer det. Projekt ligger vist hos Karl Henrik Laursen på Nordsøen, og det er op til ham at gå videre, svarede havnedirektøren.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.