Brand i taglejlighed sendte mand på hospitalet

En lejlighed i Løgstør står ubeboelig efter en brand søndag formiddag

Mette Siggaard
Arkivfoto: Nicholas Cho Meier
Ildebrand 7. juli 2019 12:31 - Opdateret 7. juli 2019 12:54

LØGSTØR: Sodsværtede vinduer og røg fik søndag formiddag en forbipasserende på Jernbanegade i Løgstør til at slå alarm til 112.

Der var gået ild i en taglejlighed i nummer 27, oplyser indsatsleder Palle Olesen fra Nordjyllands Beredskab i Vesthimmerland, som fik opkaldet via alarmcentralen klokken 10.14.

Branden betød, at beboerne i etageejendommen måtte evakueres.

- Det er en glødebrand, som har spredt sig rundt i lejligheden. Det vil sige, at det har brændt en smule, men ilden er blevet kvalt, da ilten slap op. Branden var nærmest gået i sig selv, da vi kom frem, siger indsatslederen.

I lejligheden bor en mandlig lejer, som har indåndet noget røg. Han er derfor blevet kørt til Aalborg Universitetshospital til observation for røgforgiftning.

- Lejligheden er lige nu ubeboelig. Den er sodet helt til, fortæller indsatslederen. Han har talt med ejeren af ejendommen, som vil kontakte sit forsikringsselskab mandag.

Ifølge vagtchef hos Nordjyllands Politi Per Jørgensen skyldes branden en tændt cigaret, som var efterladt ved sofaen, mens den mandlige lejer gik på toilet.

- Da han kom ind i stuen igen, var sofaen i brand, og han var ikke i stand til at slukke ilden. Han har helt klart overtrådt beredskabsloven, siger Per Jørgensen.

Manden kan nu se frem til at skulle betale en bøde for sin uforsigtighed.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...