Cykelfest udsat til sensommeren

”GP Himmerland Rundt” vender tilbage i 2021 - men nogle måneder senere end normalt

Niklas Larsen, Team coloQuick, vinder spurten på de røde brosten i Aars og sikrer sig dermed sejren i 2019-udgaven af GP Himmerland Rundt . Foto: Svend Erik Sode

Niklas Larsen, Team coloQuick, vinder spurten på de røde brosten i Aars og sikrer sig dermed sejren i 2019-udgaven af GP Himmerland Rundt . Foto: Svend Erik Sode

Efter sidste års aflysning er der i år udsigt til at cykelløbet ”GP Himmerland Rundt” vender tilbage til landevejene i det vesthimmerlandske.

Dog ikke i foråret - som det ellers hidtil har været traditionen.

”GP Himmerland Rundt 2021” var oprindeligt planlagt til afvikling først i maj, men i stedet ser det nu ud til, at arrangementet kommer til at ligge i den sidste weekend i august.

- Denne weekend var måske ikke lige vores første prioritet, men der er altså tale om et større puslespil, der skal gå op i en højere enhed, når man skal ændre datoer i forhold til en allerede planlagt sæson.

- Der skal ikke blot tages højde for den foreløbige danske løbskalender, men også for andre løb på Europatouren - og faktisk også for den norske løbskalender, da der traditionelt deltager mange norske teams i GP Himmerland Rundt og ”Rent Liv Løbet” i Skive, som afvikles i samme ombæring.

- Generelt har alle parter vist stor velvilje for at få tingene til at lykkes. DCU har koordineret indsatsen i forhold til UCI og det norske cykelforbund, og vi er bare rigtig glade for, at tingene nu er på plads, siger løbsdirektør Mogens Kristensen i en pressemeddelelse.

Forhåndsinteressen for løbene i Skive og i Vesthimmerland har som sædvanligt været stor.

Der er plads til i alt 29 teams a seks ryttere til de to løb, og der er allerede lavet aftale med hele 27 teams.

Udover hele den skandinaviske elite kommer cykelfeltet således også til at tælle continental-hold fra lande som Tyskland, Holland, Canada og New Zealand.

- Så nu håber vi bare på, at der vil være helt styr på covid-19 situationen i slutningen af august, så der for alvor kan blive cykelfest i Himmerland og Skive, bemærker Mogens Kristensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden