Gammel VHG-student vender ”hjem” som jazzmusiker

Fredag giver Nikolaj Svanborg koncert i Alfa sammen med makkeren Jonas Kardyb

Nikolaj Svaneborg med rødder i Vesthimmerland og makkeren Jonas Kardyb - giver fredag aften koncert i Musikhuset Alfa i Aars. PR-foto

Nikolaj Svaneborg med rødder i Vesthimmerland og makkeren Jonas Kardyb - giver fredag aften koncert i Musikhuset Alfa i Aars. PR-foto

Hvis navnet Nikolaj Svaneborg klinger bekendt i Aars og omegn, er det ikke helt tilfældigt.

Nikolaj Svaneborg er nemlig gammel student fra Vesthimmerlands Gymnasium, hvor han dimitterede for seks år siden, inden han blev optaget på Det Jyske Musikkonservatorium.

Fredag 21. maj er der mulighed for at høre Nikolaj Svaneborg give koncert i Alfa i Aars sammen med makkeren Jonas Kardyb.

Sammen udgør de to jazzduoen Svaneborg Kardyb, som efter udgivelsen af debutalbummet, Knob, i foråret 2019 har høstet massiv opmærksomhed og anmelderroser i både ind- og udland.

Duoen gjorde sig bl. a. bemærket ved Danish Music Awards Jazz 2019, hvor Svaneborg Kardyb både modtog prisen som ”Årets Nye Talent” og ”Årets Danske Jazzkomponist”.

- Duoen spiller lyttervenlig jazz, som har en særlig meditativ stemning. De skaber en lille kunstnerisk boble af ro, i en tid hvor det hurtige og flygtige er fremherskende. Jeg kan kun opfordre alle til at komme ud og opleve denne fine live-koncert, båret af sublimt musikerskab, lyder det fra musikhusleder Lisbeth Jagd.

Så sent som i efteråret 2020 udgav Svaneborg Kardyb opfølgeralbummet, ”Haven”, som en hyldest til naturen.

På albummet forsøger de at indfange stemninger fra naturen ved blandt andet at bruge deres bedsteforældres sønderjyske og nordjyske stemmer, ligesom de har brugt lyden af et drømmende vindspil i en kolonihave.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.