Hjælpende hånd fra fritidsråd til foreningslivet

Foreninger kan frem til 31. august søge om tilskud til sommeraktiviteter, der kan være med til at lokke medlemmerne tilbage i foreningsregi

Gratis friluftsbadning for de 0-14 årige er blot et af elementerne i en sommerpakke, som skal være med til at hjælpe foreningslivet i Vesthimmerland i gang igen efter de seneste måneders corona-nedlukning. Privatfoto

Gratis friluftsbadning for de 0-14 årige er blot et af elementerne i en sommerpakke, som skal være med til at hjælpe foreningslivet i Vesthimmerland i gang igen efter de seneste måneders corona-nedlukning. Privatfoto

Alle børn og unge under 14 år vil i sommermånederne gratis kunne benytte friluftsbadene i Aars og Aalestrup.

Det er blot et af flere eksempler på, at kommunens Fritidsråd gerne vil gøre sit for at genstarte foreningslivet i Vesthimmerland oven på flere måneders Covid 19-nedlukning.

- I Fritidsrådet er vi meget opmærksomme på at hjælpe foreningslivet i kommunen efter ét år med mange begrænsninger.

- Vi vil gerne være med til at igangsætte nye aktiviteter og i det hele taget understøtte foreningslivet for at få så mange medlemmer tilbage i foreningsregi som muligt.

- Og i den anledning vil vi gerne sende en stor tak for de mange gode input i forbindelse med forvaltningens ringerunde til alle foreninger.

- De har gjort os meget klogere på, hvordan vi kan understøtte foreningslivet bedst muligt, siger formand for Fritidsrådet i Vesthimmerland, Poul Erik Pedersen.

Fritidsrådet har til formålet oprettet en særlig sommeraktivitetspulje for folkeoplysende foreninger målrettet 0-18 årige.

Aktiviteterne skal afvikles i perioden 1. maj-31. august, og foreningerne kan efter ansøgning opnå et tilskud på op til 150 kr. pr. deltager pr. dag.

Derudover er der også mulighed for at søge midler fra en særlig pulje til etablering af ”Nye fællesskaber” for alle aldersgrupper

Formålet er at understøtte udviklingen af nye organiserede- og uorganiserede motions- og idrætsfællesskaber i Vesthimmerlands Kommune, og den enkelte forening kan efter ansøgning få op til 10.000 kr. i tilskud til aktiviteter, der falder inden for området.

Der gives dog ikke tilskud til enkeltevents og sommerskoler, understreges dét.

- Vi håber, at vi dermed i Fritidsrådet kan være medvirkende til, at vores stærke foreningsliv i Vesthimmerland får en god genstart med motion og sociale fællesskaber efter et hårdt corona-år, siger Poul Erik Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.