Hobbymesse trækker mænd af huse

Arrangørerne i messecentret i Aars forventer godt 4000 besøgende i løbet af weekenden

Ole Jensen ogHans Ravn (foto)
Niårige Linus Kusk Larsen fra Thisted dyrker interessen for fjernstyrede lastbiler sammen med sin far, der også var aktiv på messestanden i Aars. De har ifølge sønnen ligefrem byttet lastbiler indbyrdes.
Hobbyer 10. februar 2018 17:24 - Opdateret 14. februar 2018 10:34

AARS: For femte år i træk er Messecenter Vesthimmerland i Aars her i weekenden ramme for en kæmpestor model- og hobbymesse.

Igen i år samarbejder messecentret med Thomas Dahl Petersen og Sonny L. Nielsen om at arrangere messen.

- Med den tilstrømning der har været lige fra vi åbnede lørdag formiddag er jeg overbevist om at vi nok skal komme op på mindst lige så mange besøgende som de 3750 i fjor, nok nærmere godt 4000 hen over weekenden. For i år har vi udvidet messen med blandt andet en stand med Star Wars og andre effekter indenfor science fiction genren, fortæller medarrangør Sonny L. Nielsen, der selv har en stand med salg af modeltraktorer.

Messe præget af mænd

Begge haller i messecentret danner rammen for de mange stande på model- og hobbymessen.

Messegæsterne er primært mænd, heraf de fleste i den modne alder.

I det største hal er der etableret et vandbassin, hvor nogle af udstillerne boltrer sig med at demonstrere deres modelbåde og forskellige skibe med et opmærksomt publikum som nysgerrige tilskuere.

Blandt udstillerne ved vandbassinet er Jan Klavsen fra Aalborg, der har medbragt et stort udvalg af modelskibe samt små gamle tyske bådmotorer fra 1950’erne og 60’erne.

- Skibene er alt sammen en mangeårig hobby, og flere af dem har jeg selv bygget som samlesæt. Nogle af dem kan laves på få timer, mens et enkelt stort træskib har taget mig tre år om at lave i fritiden. Så den skal derfor ikke ud at sejle i vandbassinet, pointerer han med et grin.

Drengedrøm vakt til live

Bag den nye stand med Star Wars og andre og effekter indenfor science fiction genren står Thomas Juul fra Nørresundby og Henrik W. Madsen fra Thisted.

- Min mor bad mig for tre år siden komme og hente en kasse med mit gamle legetøj, ellers ville det blive smidt ud. Da jeg genså det fik jeg lyst til at erhverve alt det indenfor genren, som der ikke var råd til i min barndom, fortæller Henrik W. Madsen.

- Ja som voksne mænd med en lønindtægt har vi nu bedre råd til at dyrke vores store fælles interesse, supplerer Thomas Juul.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...