Ingen penge til at bygge nye boliger

Boligforening ønsker støtte fra byråd til byggeri i Aars. Men der er ikke afsat penge

Knud Labohn
Arealet her ved Skøjtesøen er et af boligforeningens projekter. Her vil man opføre otte lejligheder. Arkivfoto: Grete Dahl
Boligbyggeri 5. februar 2018 09:00 - Opdateret 5. februar 2018 10:08

AARS: 65 almennyttige boliger. Så mange venter Aars Boligforening at bygge i år. Der er bare ét problem: Kommunen har ingen penge at støtte dem med.

Det er situationen, efter at den foretagsomme boligforening har indsendt to projekter til kommunen, så den nødvendige lokalplan og et tillæg til kommuneplanen kan udarbejdes for at gøre det muligt. Som årsag angiver boligforeningen, at man har lejet alt ud i Aars. Men planerne bliver ikke uden videre lavet.

- Sagen er, at vi ikke har afsat penge til at støtte almennyttigt byggeri i Vesthimmerland i 2018. Det besluttede byrådet i efteråret. Byrådet ønskede en pause i byggeriet, forklarer Uffe Bro (S), formand for teknik- og miljøudvalget.

- Vi synes ikke at der er grund til, at forvaltningen bruger en masse tid og kræfter på at lave planerne, hvis de alligevel ikke kan føres ud i livet. Derfor videresender vi sagerne til byrådet. Så må det bestemme, om man vil støtte byggerierne. Og anvise, hvor pengene skal komme fra, uddyber udvalgsformanden.

Kan ikke deles op

Ifølge loven skal kommunen kunne bidrage med såkaldt grundkapital-indskud. I alt står kommunens andel af byggerierne at udgøre 12,4 millioner kroner.

Aars Boligforening henviser i sin ansøgning til, at projekterne formentlig kun bliver til noget, hvis man får grundkapital-tilskud. Samt at det er nødvendigt at få tilskuddet i år, da der ventes nye regler for området fra 2019.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...