Julehjælp udfordret af corona-nedlukning

Dansk Folkehjælp Vesthimmerland frygter, at nedlukning rammer julehjælpen til kommunens trængende

Dansk Folkehjælp Vesthimmerland planlægger sin julekampagne. Fra venstre indsamlingskoordinator Ib Jensen og bestyrelsesmedlemmerne Herdis Brix (formand), Lene Andersen, Pia Nikolajsen (næstformand) og Lis Larsen. Foto: Martin Glerup

Dansk Folkehjælp Vesthimmerland planlægger sin julekampagne. Fra venstre indsamlingskoordinator Ib Jensen og bestyrelsesmedlemmerne Herdis Brix (formand), Lene Andersen, Pia Nikolajsen (næstformand) og Lis Larsen. Foto: Martin Glerup

- Hvordan skal vi forholde os til vores juleindsamling i år, hvor Vesthimmerlands Kommune er lukket ned på grund af coronaen? Hvordan skaffer vi midler til at hjælpe enlige forsørgere på overførselsindkomst til at få en god jul, som vi plejer?

Disse og mange andre spørgsmål melder sig i disse dage hos Dansk Folkehjælp Vesthimmerland.

- I år kan vi ikke sige, at situationen er, som den plejer, og at vi har de samme betingelser, som vi har haft i de foregående 13 år, hvor vi har lavet juleindsamling, pointerer afdelingens formand, Herdis Brix, Aars.

- Vi kan frygte flere nyfattige på grund af pandemien. Hertil kommer, at vi kan være bekymrede for, hvor meget situationen har kostet vores mange gode bidragsydere og hvor meget, det vil gå ud over omsætningen i vores genbrugsbutik på Himmerlandsgade 103 i Aars.

Afdelingen vil ikke desto mindre lægge sig i selen for at skaffe det bedst mulige økonomiske resultat til gavn for de familier, som i forvejen er hårdt ramt.

Dansk Folkehjælps lokale indsamlingskoordinator, Ib Jensen, Aars, forbereder en kampagne, hvor afdelingens erhvervspanel en time 1. december 2020 tager telefonisk kontakt til virksomheder i området for at skaffe økonomiske midler til julekampagnen.

- Vi tilstræber, at vores erhvervspanel dækker hele Vesthimmerlands Kommune. For øjeblikket mangler vi et par medlemmer fra henholdsvis Aalestrup og Løgstør. Men da ansøgningerne om julehjælp kommer fra hele kommunen, er det vigtigt, at alle bakker op, påpeger han.

Målgruppen for julehjælp er enlige forsørgere på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18 år i Vesthimmerlands Kommune.

Kommunen verificerer, at ansøgerne opfylder betingelserne for at få del i julehjælp fra Dansk Folkehjælp Vesthimmerland.

Der har været mulighed for at søge siden 1. november via hjemmesiden www.folkehjaelp.dk, og sidste ansøgningsfrist er 30. november.

Igen i år vil Susanne Hansen fra Lyngholmgaard i Blære supplere julehjælpen til de berettigede ansøgere med et juletræ til hver, mens Farsø Bageri supplerer hjælpen med brød.

- Der er ingen tvivl om, at vi i denne usædvanlige får brug for al mulig hjælp og opbakning. Hvert beløb tæller, slutter formanden for Dansk Folkehjælp Vesthimmerland, Herdis Brix.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.