Turisme

Museum vil nu også udleje cykler

Limfjordsmuseet har i første omgang anskaffet 25 cykler til udlejningsformål

Sådan ser de ud, Limfjordsmuseets nye cykler, som nu står klar til at blive lejet ud til sejlerturister og andet godtfolk. Privatfoto

Sådan ser de ud, Limfjordsmuseets nye cykler, som nu står klar til at blive lejet ud til sejlerturister og andet godtfolk. Privatfoto

- Vi skal ikke bare udleje cykler – vi skal være Danmarks bedste cykeludlejning.

Sådan lyder det ambitiøst fra direktør for Limfjordsmuseet, Anders Bloksgaard, efter at museet i Løgstør netop har investeret i et større antal cykler til udlejningsformål.

Cykeludlejningen skal især åbne op for, at sejlere kan komme længere rundt i området.

De 193.000 kr., som det har kostet at anskaffe cyklerne, kommer fra ”Puljen til turistfremme ved Limfjordskysten 2020”. For disse penge har Limfjordsmuseet i første omgang indkøbt 15 el-cykler og 10 klassiske cykler, der skal føre besøgende rundt i hele Vesthimmerland.

Udover at besøgende skal kunne leje cykler både på time- og dagsbasis er tanken også, at de på sigt skal kunne få en guide med.

Der er desuden blevet investeret i en ladcykel, hvor ideen er, at en guide kan medbringe forfriskninger, billedmateriale til historiske ture, våddragter og snorkelgrej eller noget helt fjerde til specielle, guidede ture.

Der er altså - ud over en øget service til byens gæster - også tale om et kultur- og naturprojekt, hvor de guidede ture har fokus på kulturturisme.

Der skal i samme forbindelse videreudvikles på samarbejdsaftaler med aktører i området, så det i fremtiden kan blive endnu mere attraktivt for de cyklende gæster at bevæge sig rundt.

På den måde håber man på Limfjordsmuseet, at cykeludlejningen i endnu højere grad vil komme både gæster og turistaktører til gavn.

- Vi har særligt valgt el-cyklen, fordi det er muligt at nå længere, og alle kan være med – også selvom den gode form er forsvundet på ferien.

- Vi har valgt en moderne og dansk designet el-cykel af høj kvalitet, men der er naturligvis også klassiske cykler til dem, der selv ønsker at stå for fremdriften, forklarer museumsdirektør Anders Bloksgaard. El-cyklen er en E-fly Connect, og den klassiske cykel er af mærket Raleigh Darlington, og alle cykler er forsynet med ekstra stærke dæk.

Skulle uheldet alligevel være ude, står Limfjordsmuseet klar til at hente de nødstedte.

- Hvis det er muligt, får de leveret en anden cykel i stedet. Ellers fragter vi dem naturligvis tilbage til Løgstør, uddyber Anders Bloksgaard.

Cyklende gæster kan eksempelvis bevæge sig ned langs Frederik VII’s Kanal, hvor biler ikke må færdes.

Herfra kan de cykle ud mod f. eks. Glenholm Vingård, Næsbydale, Livø, Vitskøl Kloster, Stenaldercentret eller Hvalpsund. Eller de kan vælge at tage turen til Vilsted Sø eller køre langs Himmerlandsstien mod Aars.

Hvis de i stedet ønsker at bevæge sig nord på, er Aggerborg et oplagt mål sammen med de historiske bunkere og kalkværket, lyder anbefalingen fra ”Danmarks bedste cykeludlejning”.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.