Ny lokal aftale om arbejdstid på plads

Ny aftale sikrer lærerne tid til forberedelse i det kommende skoleår

Det var en synligt tilfreds børne- og familieudvalgsformand, Inger Nielsen (V), der satte sin underskrift på den nye vesthimmerlandske arbejdstidsaftale, omgivet af skole- og dagtilbudschef Anders Norup og den lokale formand for skolelederne, Anders Skinnerup. Privatfoto

Det var en synligt tilfreds børne- og familieudvalgsformand, Inger Nielsen (V), der satte sin underskrift på den nye vesthimmerlandske arbejdstidsaftale, omgivet af skole- og dagtilbudschef Anders Norup og den lokale formand for skolelederne, Anders Skinnerup. Privatfoto

Himmerlands Lærerkreds, Skolelederforeningens afdeling Vesthimmerland og Vesthimmerlands Kommune har indgået en lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere på kommunens folkeskoler, specialskoler og Ung Vesthimmerland.

I efteråret 2020 indgik KL og Lærernes Centralorganisation en landsdækkende arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere.

Efterfølgende har der lokalt i Vesthimmerlands Kommune været forhandlinger mellem Himmerlands Lærerkreds, Skolelederforeningens afdeling Vesthimmerland og Vesthimmerlands Kommune, og disse forhandlinger nu mundet ud i, at der er indgået en lokal arbejdstidsaftale, som sætter rammerne for lærernes og børnehaveklasseledernes undervisning, forberedelse og øvrige opgaver i Vesthimmerlands Kommune fra 1. august 2021.

- Jeg er glad for, at de lokale parter er nået til enighed om en lokal arbejdstidsaftale.

- Det er helt i tråd med den gode samarbejdsånd, vi har i Vesthimmerlands Kommune, og jeg glæder mig til, at børne- og familieudvalget får aftalen præsenteret på vores møde 2. marts, siger en tilfreds formand for børne- og familieudvalget Inger Nielsen.

Hendes begejstring deles øjensynligt af de øvrige forhandlingsparter.

- Vi er glade for, at arbejdstidsaftalen sætter de overordnede rammer, som derefter skal udmøntes lokalt mellem ledelse, tillidsrepræsentanter og medarbejdere på den lokale skoler, lyder det således fra formanden for den lokale skolelederforening, Anders Skinnerup, og Mette Bertel, næstformand i Himmerlands Lærerkreds, supplerer:

- Jeg er glad for, at vi har lavet en aftale i Vesthimmerland, der sikrer lærerne nogle gode arbejdsforhold.

- Lærerne er blandt andet sikret tid til forberedelse, og i den lokale skoleplan vil forventningsafstemningen om opgaveløsningen være med til at give læreren et godt overblik over de mange forskelligartede opgaver, vi har i løbet af et skoleår, fremhæver hun.

Den lokale arbejdstidsaftale bliver i den kommende tid præsenteret på alle skolerne, hvorefter arbejdet med næste skoleårs planlægning for alvor kan gå i gang.

- Det har været et godt forhandlingsforløb, der har sat en overordnet ramme for vores skolevæsen - samtidig med at den efterlader et stort lokalt råderum. I efteråret vil de tre parter besøge alle skoler og samle op på, hvordan det er gået med at implementere aftalen. Det glæder jeg mig til, erklærer Anders Norup, skole- og dagtilbudschef i Vesthimmerlands Kommune.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.