Politiet på knallert-razzia: Over halvdelen var ulovlige

Ni ud af 17 knallerter målt på et rullefelt kunne køre alt for stærkt

Trafik 26. marts 2019 06:15 - Opdateret 26. marts 2019 06:15

HIMMERLAND: Mandag var Nordjyllands Politi rykket ud for at sætte fokus på en type køretøjer, der nok oftere end godt er lige er blevet gejlet lidt op: Knallerterne.

Og resultatet udeblev da heller ikke. 17 knallerter blev taget ud til en kontrol på et medbragt rullefelt, hvor politiet kan kontrollere, hvor hurtigt knallerten kan køre, og ni af dem - over halvdelen - kunne køre alt for stærkt, skriver politiet i en pressemeddelelse.

- For for høj fart er farligt i trafikken. Det kan have alvorlige konsekvenser for liv og lemmer, hvis man vælter på en knallert med for høj hastighed, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen, der også fremhæver de økonomiske konsekvenser, det kan have, hvis man forulykker på en knallert, der er ulovlig.

Ud over hastighed så kunne politiet også notere sager om manglende forsikring, nedslidt dæk og bremser, der ikke virkede. Kontrollen foregik mellem klokken 8 og 13 i tre forskellige byer i Himmerland, hvor der blev set på to-hjulede ved Erhvervsskolerne i Aars, i Hobro by og ved Sortebakkeskolen i Nørager.

Sådan blev resultatet af politiets kontroller samlet set:

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...