Så er åen åben for fisk

Kaffe og kage markerede, at fiske-stopklods over Trend Å nu er fjernet

Lasse Damsgaard
Udvalgsformand og lodsejer Niels Krebs Hansen på den nye bro, hvor der tidligere lå en spærring ved over Trend Å. Udover fjernelsen har projektet også betydet restaurering af Trend Å og to tilløb på en strækning på i alt 600 meter. Ved restaureringen af det ene å-tilløb - Holmegårdsbækken - har Lystfiskerforeningen for Trend Å bidraget med arbejde for omkring 80.000 kr. Foto: Torben Hansen
Vesthimmerland 30. oktober 2017 21:43

HOLMEGAARD: En kæmpe betonspærring i Trend Å - ved Trend Dambrug, som ligger på Holmegårdsvej 25 - er nu væk. Det blev mandag markeret, fordi fjernelsen af spærringen over åen betyder, at de mange fisk i åen nu uhindret kan svømme som de lyster.

Beton-stemmeværket, der tidligere blev benyttet af dambruget, har indtil nu ligget som en stor klods midt i åen og gjort det meget svært for fisk at komme op i Trend Å. Men nu er den væk - og det fejrede kommunen, rådgivere, entreprenører, dambruget, lodsejere og lystfiskerforeningen i går med taler, båndklipning, kaffe og en kæmpe hindbærsnit-kage.

- Det er en stor dag og afslutning på et godt projekt, lød det fra formanden for teknisk udvalg i Vesthimmerlands Kommune, Niels Krebs Hansen, der havde æren af at klippet plastbåndet og erklære åen "åben for fisk.

Samtidig med fjernelsen af stemmeværket har to mindre tilløb til åen fået nyt forløb i forbindelse med arbejdet.

Det har i alt kostet i omegnen af 600.000 kr. at udføre arbejdet.

For de penge har man samtidig også fået fem nye gydebanker med stenbund i siderne af åen.

Og de virker, for en kæmpe havørred sprang op lige ved siden af entreprenøren under arbejdet...

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...