Vesthimmerlandsk budget overdænget med roser

Byrådsmedlemmer havde travlt med at fortælle, hvor godt 2018-budget er blevet

Lasse Damsgaard
Rasmus Vetter kunne i byrådssalen glad fortælle, at der er kommet en bro til Aalestrup-området. Og - lod han forstå - det er hans fortjeneste...Arkivfoto: Michael Bygballe
Vesthimmerland 12. oktober 2017 22:00

VESTHIMMERLAND: Alle er glade - og havde behov for at fortælle det.

Byrådsmedlemmernes arme var helt oppe under loftet i byrådssalen i det nye rådhus i Aars, da der torsdag var anden- og sidstebehandling af kommunens budget for 2018.

Budgettet kom egentlig i hus på et såkaldt prioriteringsseminar på golfcentret i Gatten for 14 dage siden, hvor der blev indgået et stort og bredt budgetforlig med samtlige byrådets partier.

Og torsdag var det så blevet tid til at give budgettet det endelige blå stempel i byrådssalen - og formelt godkende det.

Nu kunne man jo mene, at det for de 27 byrådsmedlemmer så blot var at trykke "godkend" på knappen, når alle partier er enige om budgettet.

Men, nej. Der er nemlig et stort men. Der er nemlig kun ca. seks uger til kommunalvalget.

Derfor var der rigtig mange politikere som lige nøjagtig på byrådsmødet havde travlt med at fortælle, hvor godt 2018-budgettet er. Og hvor glade de er for alle de ting som budgettet giver mulighed for, når der drysses kommunale skattemillioner ud over hele kommunen - i et lønligt håb om genvalg tirsdag 21. november, når vælgerne skal sættes deres krydser

48 minutter gik der således - indledt af borgmester Knud Kristensen (kons.), som bl.a. hæftede sig ved penge til nye marinaer i Løgstør og Hvalpsund, over den socialdemokratiske spidskandidat Palle Jensen (S), som glædede sig over flere demenspladser til Venstres spidskandidat Per Bach Laursen (V), der er glad for udsigten til en svømmehal i Aars Vest.

Herefter gik et hav af de øvrige byrådsmedlemmer på banen med store smil over det der kommer rundt i kommunen.

Dagens største smil - som egentlig nærmere var et glædesudbrud - kom dog ubetinget fra socialdemokraten Rasmus Vetter.

Han ville nemlig gerne lige fortælle, at han siden 1986 har kæmpet for at få en bro ved Aalestrup-området. Uden held - indtil nu.

- Jeg nægtede at skrive budgettet under, før jeg havde fået broen, lod han forstå.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...