Brasilien

Vesthimmerlandsk elektronik til Brasilien

Lykketronic i Oudrup er i færd med at få foden indenfor på det sydamerikanske marked for landbrugsmaskin-eletronik

Salgschef og medindehaver Henrik Lund Jensen sammen med virksomhedens stifter, Olaf Larsen, foran virksomheden i Oudrup ved Løgstør.

Salgschef og medindehaver Henrik Lund Jensen sammen med virksomhedens stifter, Olaf Larsen, foran virksomheden i Oudrup ved Løgstør.

Den vesthimmerlandske producent af elektroniske styringssystemer til landbrugsredskaber, Lykketronic i Oudrup ved Løgstør, er i færd med at få foden indenfor på det sydamerikanske marked. I denne uge er der for tredje gang i år sendt et parti elektroniske arealtællere til såmaskiner til Brasilien. - Det er et svært at komme ind på markedet, men vi håber at udvikle den åbning, vi har skabt, siger salgschef og medejer af virksomheden, Henrik Lund Jensen, Nibe. Det er håbet, at kunne udvide salget i Sydamerika med virksomhedens systemer til sprøjtestyring. For kort tid siden sendte Lykketronic, også for tredje gang, sprøjtestyringsudstyr til Australien. 60 procent til eksport 60 procent af Lykketronics produktion går til eksport. Det drejer sig om elektroniske styringssystemer til landbrugsredskaber i England, Holland, Finland, Norge, Spanien samt de nævnte oversøiske markeder. - Med globaliseringen er et det must for virksomheder, også i Vesthimmerland, at opdyrke eksportmarkederne, understreger Henrik Lund Jensen. Tag til nogle messer i udlandet, stik fingeren i jorden og lokalisér, hvordan netop jeres produkt kan bidrage og nyttiggøres også uden for Danmarks grænser. Lykketronic blev grundlagt af direktør Oluf Larsen, der efter uddannelse som smed læste videre til ingeniør og en årrække var ansat på maskinfabrikken Dronningborg i Randers. Det skete i 1978 på hans fødegård i Oudrup i kanten af De himmerlandske heder, hvor virksomheden stadig har til huse. Den tæller nu 20 medarbejdere.