Vestlige lande vil optrappe angreb mod Islamisk Stat

På et møde i Washington planlægges det at hjælpe Irak med at presse Islamisk Stat ud af Mosul i Irak.

Ritzau
TOPSHOT-IRAQ-CONFLICT-DISPLACED Foto: Scanpix/Safin Hamed
Udland 20. juli 2016 10:40

Frankrig og USA forbereder et koordineret angreb mod Islamisk Stat i Mosul, som er gruppens højborg i Irak.

Frankrigs forsvarsminister, Jean Yves Le Drian, er netop nu i Washington, hvor der er møde i den koalitionsgruppe, der kæmper mod Islamisk Stat.

- Han forbereder sammen med amerikanerne et koordineret angreb mod Mosul, oplyser Stephane Le Foll, en fransk regeringstalsmand.

På mødet, som samtlige EU-medlemslande er inviteret til, deltager blandt andre også forsvarsminister Peter Christensen (V).

Det er den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, og forsvarsminister, Ashton Carter, der har taget initiativ til mødet. Der indgår omkring 60 lande i den koalition, der kæmper mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

- Der er en oprigtig interesse for, som man også vil se afspejlet på mødet onsdag, at indsatsen skal optrappes, siger Pentagons talsmand Peter Cook til nyhedsbureauet AFP.

I løbet af de to år, koalitionen har kæmpet mod Islamisk Stat, er det ikke lykkedes at knuse den.

Nok har den militante gruppe mistet terræn i Irak og Syrien, men i de seneste uger har den taget skylden for blodige angreb i Nice, Istanbul, Bagdad og Dhaka, som tilsammen har kostet hundredvis af mennesker livet.

Samtidig bekræfter den franske regeringstalsmand, at Frankrig har specialstyrker i Libyen. Islamisk Stat er ligeledes til stede i det nordafrikanske land.

- Specialstyrkerne er der selvfølgelig for at hjælpe og sikre, at Frankrig er til stede overalt i kampen mod terroristerne, siger Stephane Le Foll.

Det franske forsvarsministerium bekræfter onsdag morgen, at tre franske soldater er dræbt i Libyen. Ministeriet oplyser ikke umiddelbart yderligere.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...