Klitmøller

Vestthy satser på ungdommen

For første gang i samarbejdsklubben histories åbner Vestthy et herrehold i u19

Lars Hyldahl og Vestthy byder velkommen til mindst 20 unge spillere, der skal blive til klubbens første U19-mandskab nogensinde. Arkivfoto: Peter Mørk

Lars Hyldahl og Vestthy byder velkommen til mindst 20 unge spillere, der skal blive til klubbens første U19-mandskab nogensinde. Arkivfoto: Peter Mørk

VORUPØR/KLITMØLLER:FS Vestthy, der er et samarbejde mellem Klitmøller IF og Vorupør BK, offentliggjorde mandag, at det ser ud til, klubben får sit første U19-mandskab nogensinde.

- Vi har lige fået det bekræftet af drengene, så vi er klar til at skrive historie med det første U19-hold i Klitmøller og Vorupør i historien, siger bestyrelsesmedlemmet, Lars Hyldahl, der i første omgang også skal agere træner for mandskabet, der starter træningen op i uge 30.

Vestthys seniorhold har været presset gennem 2017, hvor otte spillere fra den normale startopstilling meddelte deres afsked med klubben, der i dag råder over to seniormandskaber, hvor det bedste huserer i serie 2.

- Der var usikkerhed om antallet af spillere i foråret, og vi var ikke ret mange til træning, siger Lars Hyldahl, der i denne sammenhæng afholdte individuelle spillermøder sammen med cheftræneren Thorbjørn Larsen.

Under mødet med holdets yngste mand, Tobias Eigenbroth, fremgik det, at den unge spiller ønskede at stable et hold på benene med sine kammerater, der var spredt over hele Thy.

- Vi foreslog ham, at de da bare kunne starte et hold op i Vestthy, siger Lars Hyldahl, der senere inviterede de unge spillere til et uforpligtende møde omkring præmisser og muligheder.

- Efter mødet fik de en uges tid til at gå og tygge på det, og søndag fik jeg så besked om, at de kommer minimum 20 mand, siger Lars Hyldahl, der tildelte Tobias Eigenbroth store dele af æren for projektets succes.

- Stor cadeau til Tobias for det store arbejde, som han har lavet, siger den kommende træner.

For Vestthy, der har været plaget af mangel på spillere, er det en stor forløsning, at det nu ser ud til at gå fremad i antallet af medlemmer.

- Vi glæder os helt vildt til at kunne udvikle nogle unge spillere. Forhåbentligt giver det også grobund for et fremtidigt seriehold. I første omgang er det dog tanken, at de skal spille U19, siger Lars Hyldahl, der glæder sig over de muligheder, som ligger i et samarbejde mellem serieholdene og det nye U19-mandskab.

- Vi skal træne på samme tid, og jeg har det indtryk, at det tiltaler drengene. De får mulighed for at træne sammen med nogen, der har spillet i de højere rækker, og de kan hente vigtig erfaring ved at træne sammen med serieholdene, siger Lars Hyldahl.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.