Nørresundby

Veteran klar til nyt eventyr

Gymnasielærer fra Nørresundby har kurs mod VM i Argentina med det danske skilandshold

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Rasmus Lundby flyttede sidste vinter til Alpe d’Huez for at træne op til landsholdsudtagelsen. Familien var med til Frankrig, og pigerne på 5, 7 og 9 år stod på ski hver dag og fik hjemmeskole-undervisning. Privatfoto

NØRRESUNDBY:Rasmus Lundby er en eventyrer på ski. Den 41-årige gymnasielærer sætter fredag kursen mod Argentina, hvor Den Danske Skiskoles landshold i Ushuaia skal dyste om verdensmesterskabet for landshold.

Verdens 32 bedste skinationer stiller op, og det danske landshold består af 12 deltagere, som er udvalgt efter et udskilningsløb, der tog sin start for halvandet år siden. 70 skiløbere er barberet ned til de 12, som sendes til Ushuaia.

Stedet er ikke den vanlige destination for skiløbere. Det er en af verdens sydligst beliggende byer, og fra havnen i Ushuaia udgår flere skibe til Antarktis.

Som holdets veteran hviler der et ekstra pres på nordjyden.

- Det har krævet meget træning, og det er fedt at være udtaget, og det er selvfølgelig interessant for mig at se, om jeg stadig kan være med på det niveau, når jeg er 41, siger Ramus Lundby, som tidligere har været til VM for landshold og også har en titel som årets skiløber at prale af.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.