Rebild

Veteran spiller nøglerolle

Banelægger har igen travlt i skoven

76-årige Otto Møller er i weekenden en af nøglepersonerne, når Rold Skov OK inviterer til ”Rebild 2 Dages”. Privatfoto

76-årige Otto Møller er i weekenden en af nøglepersonerne, når Rold Skov OK inviterer til ”Rebild 2 Dages”. Privatfoto

ROLD SKOV: Otto Møller fra Rold Skov OK har løbet orienteringsløb i mere end 45 år, og dåbsattesten afslører ubarmhjertigt, at han tidligere i år rundede de 76 år. Men det forhindrer ikke den aktive o-løber i også at være banelægger ved dette års udgave af klubbens store efterårsarrangement, Rebild 2 Dages, som afvikles fra 23. til 25. september.

Rebild 2-Dages er efter en spæd start vokset støt og strækker sig nu over tre dage med både moutainbikeorientering- og orienteringsløb.

Der skal naturligvis mange officials i sving for at få det store arrangement til at klappe, og Otto Møller har for sin del allerede været i sving i flere måneder. Ikke blot som blot banelægger, men også som stævnelederfunktionen sammen med Helge Søgaard.

- Det er lysten, der driver værket. Det er utroligt dejligt at være en del af det stærke fællesskab, som der er samlet omkring sådan et et løbsarrangement. Og man bliver aldrig for gammel til at gøre en indsats og øse af den erfaring, som mange år med orienteringsløb har resulteret i, fastslår Otto Møller.

Specielt dét at lægge baner er ifølge den lokale orienteringsveteran en stor udfordring.

Først planlægger man banerne på computeren, hvor der bruges mange timer på at udtænke finurlige postplaceringer og vanskelige delstræk, som alle afstemmes efter de forskellige deltagerklassers færdigheder. Derefter går man så ud i skoven og tjekker om de planlagte postplaceringer også er brugbare.

- Og det resulterer altid i ændringer og justeringer, så man havner bag ved computeren igen, konstaterer Otto Møller.

Rebild 2 Dages indledes fredag med en MTBO-sprint i Hvorup/Hedelund ved Aalborg Kaserne - og en fortræning for orienteringsløberne med afsæt i Rold Skov OKs klubhus på Mosevej i Skørping.

Lørdag byder programmet på labyrintorientering og langdistance-orientering for mountainbike-rytterne, og søndag går det løs med et klassisk orienteringsløb i Rold Skov og et mellemdistanceløb på mountainbike.

Rold Skov OK tæller selv ca. 170 medlemmer i alle aldre, og mange af dem er i weekenden involveret i at få Rebild 2 Dages-arrangementet til at klappe.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.