Veteranen Raul får amerikansk debut langt fra Bernabeu

Raul måtte udgå med en muskelskade i sin amerikanske ligadebut, som hans klub New York Cosmos vandt 1-0.

En startplads i angrebet og nummer syv på ryggen. Men så stopper ligheden også mellem den spanske veteran Raul Gonzales' glorværdige karriere med over 700 kampe for Real Madrid og angriberens ophold hos den amerikanske sekundaklub New York Cosmos.

Lørdag fik Raul nemlig sin ligadebut for den amerikanske klub foran blot 12.000 tilskuere i Cosmos' udekamp mod Fort Lauderdale Strikers i den næstbedste amerikanske række.

Selv der er væsentlig forskel på et El Clasico-opgør på Real Madrids Santiago Bernabeu med over 80.000 tilskuere og udekampen på Lockhart Stadium i Florida, der i 70'erne og 80'erne var hjem for Gerd Müller og George Best, så betyder det ikke noget for spillet på banen, fastslår Raul.

- Fodbolden er det samme. Banen, bolden og målene er lige store alle steder, siger angriberen, der dog erkender forskellene fra fodboldens første klasse.

- Det er selvfølgelig anderledes, men jeg tager det som en oplevelse for livet, og jeg nyder sammen med mine holdkammerater at repræsentere det projekt, som Cosmos har gang i, siger Raul efter ligadebuten.

Tilbage i oktober skrev Raul kontrakt med New York Cosmos på trods af at have annonceret et karrierestop et halvt år tidligere.

Selv om det blev til en 1-0-sejr for Cosmos i den længe ventede Raul-debut, var kampen ikke en udpræget succeshistorie for Raul.

Spanieren med 102 landskampe på cv'et blev skiftet ud, da han pådrog sig en muskelskade efter 53 minutter.

Efter mere end 15 år på Real Madrids førstehold med både mesterskaber og Champions League-titler skiftede Raul i 2010 til tyske Schalke 04, hvor han spillede to sæsoner. Herefter gik turen videre til Al Sadd i Qatar.

Selveste Pelé spillede også i slutningen af sin karriere for New York Cosmos. Klubben lukkede ned i 1985, men genopstod i 2010.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.