Veto inviterer indenfor med opløftende lyd

Med bandet Vetos kommende udgivelse "Sinus" inviterer bandet lidt mere indenfor, og musikken er mindre dyster.

19. juni 2012 11:59 - Opdateret 19. juni 2012 12:01

Veto inviterer indenfor med opløftende lyd

Nu er der snart nyt fra rockdrengene fra bandet Veto, der er kendt for deres lidt dystre elektroniske lyd. Men ifølge guitaristen David Krogh Andersen og forsanger Troels Abrahamsen bliver den kommende udgivelse "Sinus" starten på et nyt kapitel.

- Lyden på Sinus er ikke så mørk, som den forrige plades var. Det er mere opløftende både i lydbilledet og i stemningen. Musikken inviterer lidt mere indenfor, fortæller Troels Abrahamsen til Ritzau.

- Vi er meget glade for det, der er kommet ud af arbejdet, og på mange måder markerer det en lidt ny begyndelse for os som band og musikalsk, siger han.

Forsangeren har dog svært ved at forklare, hvorfor Vetos kommende lyd bliver mere positiv.

Det handler nemlig om følelser og tilfældigheder.

- Der er sikkert en årsag til lyden, men jeg ved ikke, hvad det er. Det opstår bare. Vi har altid prøvet, at tvinge os selv til at gøre nogle nye ting med vores lyd, men nu er der kommet Sinus ud af det, fortæller Abrahamsen.

Forsangeren bliver hurtigt suppleret af guitaristen David Krogh Andersen. Han mener at have et bud på, hvorfor albummet bliver noget helt andet end det, man tidligere har hørt.

- Når man har udgivet en række plader, finder man ud af, hvor meget ens liv udenfor musikken påvirker det, man laver. Vi har været igennem nogle ting, der har gjort, at vores udtryk har været lidt mere lukket og mørkere i en periode, siger Andersen.

- De ting, der påvirkede os før, er vi kommet ud på den anden side af som orkester. Derfor er det noget andet end det, vi tidligere har skrevet. Musikken afspejler fortsat meget, hvem vi er, og hvor vi er i vores liv, siger han.

Guitaristen ønsker ikke at komme videre ind på de personlige ting, der før i tiden skabte de lukkede og mørke toner. Men begge bandmedlemmer er fascinerede af, at de kan se, hvordan de har det gennem deres musik.

Sinus-udgivelsen er ikke i helt album, men består af 6 numre, der bliver udgivet engang til august gennem Sony Music.

Veto tager på tour med Sinus i Europa og Danmark efter sommeren.

/ritzau/

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...