Veto mod brændeafgift

Ejere af brændeovne får hjælp fra de konservative, der antyder forligsbrud hvis afgift indføres

Arkivfoto

Arkivfoto

DANMARK:Den kommende afgift på brænde er vanvittig og vil skabe et administrativt helvede, mener Det Konservative Folkeparti, der ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten søndag sætter foden ned for den afgift, der blev aftalt i energiaftalen fra 2012 for at sikre finansiering til grøn omstilling.

- Vi nedlægger veto mod brændeafgiften. Den ligger uden for det, vi har aftalt i energiaftalen. Vores veto betyder, at vi spærrer for, at det kan vedtages. Hvis de andre partier alligevel gør det, så opsiger vi forliget, og så må de vente med at vedtage det til efter næste valg. Så må vælgerne ved valget tage stilling til, hvem de synes, mener det rigtige i denne sag, siger energi- og finansordfører Mike Legarth (K) til Jyllands-Posten.

Han begrunder brændevetoet med, at den måde, den kommende afgift vil fungere på, ”slet ikke er noget, vi har aftalt i energiforliget.”

Grøn omstilling

Afgiften er ny og lægges på de såkaldte vedvarende energi-brændsler, der bruges til rumvarme, som f.eks. halm, brænde og træpiller.

Afgiften betyder imidlertid også, at danskerne fremover selv skal dokumentere, hvis de bruger træ til andre formål end opvarmning, hvis de vil slippe for at betale afgift af f.eks. pæle til havehegn eller træpiller til strøelse under heste.

Afgiften skal indbringe 2,8 mia. kr. af energiaftalens i alt 3,5 mia. til grøn omstilling.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden