Veto redder NorthSide i sidste øjeblik

Veto fylder hullet, efter det britiske band Mumford & Sons måtte melde afbud til NorthSide festival i Aarhus.

Veto redder NorthSide i sidste øjeblik

Det danske rockband Veto kan nu skrive musikalske redningsmænd på cv'et.

De er nemlig trådt til i sidste øjeblik og spiller fredag aften på NorthSide festivalen i Aarhus i stedet for det afbudsramte band Mumford & Sons.

Siden sanger Marcus Mumford fra det britiske indieband Mumford & Sons brækkede sin hånd kun tre dage før NorthSides startskud, har arrangørerne arbejdet på højtryk for at finde et andet band til at udfylde hullet i programmet.

Festivalarrangørerne har nu fået de fem drenge fra Veto til at udskyde deres sommerferie og spille på den populære festival i den jyske hovedstad.

- Vi er meget taknemmelige over, at Veto med så kort varsel har sagt ja til at samle tropperne og give koncert på NorthSide, siger festivalens talsmand John Fogde i en pressemeddelelse.

NorthSide forsøgte umiddelbart efter afbuddet fra Mumford & Sons at finde et nyt udenlandsk band til at udfylde pladsen i programmet, men måtte hurtigt indse, at det ikke kunne lade sig gøre så tæt på festivalens start.

- Det har været nogle særdeles stressende dage, og derfor er den en lettelse, at Veto har indvilliget i at hjælpe os, siger John Fogde.

Fra bandets side forlyder det, at de glæder sig til at vende tilbage til NorthSide, og at publikum kan forvente lidt smagsprøver fra bandets kommende vinyl-udspil "Sinus".

I 2011 åbnede Veto Orange Scene på Roskilde Festival, og NorthSide-tjansen er bandets eneste festivaljob i Jylland denne sommer.

Der er godt med danske kunstnere på festivalprogrammet for 2012. Ud over Veto spiller blandt andre Oh Land, DAD, Malk De Koijn, Turboweekend og Kashmir i Aarhus i denne weekend.

/ritzau/