Veto: Vi føler os ikke som erstatningsband

Bandet Veto spiller i stedet for Mumford & Sons på NorthSide. Selv føler bandet sig ikke som en erstatning.

Veto: Vi føler os ikke som erstatningsband

Drengene fra Veto glæder sig til at spille på den århusianske festival NorthSide i aften klokken 20, selvom bandet er kaldt ind i sidste øjeblik for at erstatte det britiske band Mumford & Sons. Nu håber de bare, de ikke bliver modtaget som en erstatning.

Det fortæller bandets forsanger Troels Abrahamsen og guitarist David Krogh Andersen til Ritzau.

- Det er lidt specielt at skulle afløse nogle andre, fordi de, der kommer til koncerten, nok forventer noget i samme genre eller sådan, vurderer Andersen og bliver suppleret af Abrahamsen:

- Ja, det er lidt ubarmhjertigt. Man vil nødvendigvis blive set som en erstatning, og det føler vi jo ikke selv, at vi er. Vi skal bare spille en Veto-koncert.

De to musikere håber dog på, at publikum tager imod dem med en enten neutral eller opmuntrende mine, og at der måske dukker enkelte publikummer op, der ellers ikke ville have set Mumford & Sons, og derfor er glade for at se Veto i stedet.

Og noget tyder på, at bandet ikke har noget at frygte. I hvert fald ikke, hvis man skal vurdere reaktionerne ud fra Vetos facebook-side.

- Er det kun mig, der synes Veto er et step up fra Mumford and Sons?, skriver en fan i en kommentar på Vetos væg.

- Fedt at I vil tage over! Vi er flere her, der glæder os MEGA MEGET til at se jer i aften! I forstår virkelig at sætte en fest igang. Så er godt nok taknemmelig for, at I vil spille for os!, skriver en anden.

Bandmedlemmerne er da også alt andet end nervøse for at skulle stå foran festivalgæsterne og fyre den af. Heller ikke selvom forberedelsestiden var i 11. time.

- Vi havde tunet os lidt ind på, vi ikke skulle spille denne sommer og bare skulle skrive. Så vi skulle lige tunes ind. Men det kommer heldigvis rimeligt hurtigt, vi har jo spillet en hel del, konstaterer Abrahamsen.

/ritzau/