Vettel efter flot tredjeplads: Tvivlede aldrig

Sebastian Vettel troede hele tiden på, at han kunne køre på podiet i Abu Dhabi, selvom han startede sidst.

Vettel efter flot tredjeplads: Tvivlede aldrig

Sebastian Vettel forsvarede søndag flot sin føring i den samlede VM-stilling, da den dobbelt regerende Formel 1-verdensmester blev treer i Abu Dhabis grand prix.

Tyskeren startede som nummer sidst i feltet, og selvom han indledte løbet fra pitten, tvivlede han aldrig på egne evner.

- Jeg troede på, at jeg kunne komme på podiet. Det var fuld angreb eller ingenting, og jeg angreb bare hele tiden. Det var et spændende løb, for det gik konstant op og ned, siger Vettel ifølge dpa.

Vettel kvalificerede sig ellers som den tredjehurtigste om lørdagen, men efterfølgende blev han degraderet, fordi tyskerens Red Bull-racer sluttede kvalifikationen med få lidt benzin i tanken.

Fernando Alonso - Vettels rival i VM-kampen - blev toer i løbet, og dermed er Vettel 10 point foran den spanske Ferrari-kører inden sæsonens to sidste løb.

- Der er fortsat to løb tilbage, og vi har set, hvor hurtigt det kan skifte. Vi kan være stolte over søndagens resultat, for vi tabte kun lidt, og vi så, at bilen er hurtig.

- Så jeg ser frem til de næste to løb, og vi tror på, at vi kan vinde, siger Vettel, der inden Abu Dhabis grand prix havde vundet fire løb i træk.

Alonso, der selv har vundet VM-titlen to gange, er godt tilfeds med, at han hentede lidt ind på Vettel.

- Jeg er glad, fordi vores bil ikke var super konkurrencedygtig i denne weekend. Andenpladsen var det maksimale for os. Vi bliver ved med at kæmpe til det sidste, siger Alonso.

Kimi Räikkönen (Lotus), der ligger treer i VM-tabellen, vandt i Abu Dhabi, men finnen kan konstatere, at de matematiske chancer for at vinde sin anden VM-titel siden 2007 forsvandt trods sejren.

Det amerikanske grand prix er næste stop i Formel 1-kalenderen. Løbet køres om to uger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.