Vettel piftede al spænding i årets VM-kamp

Den 26-årige tysker Sebastian Vettel blev søndag den yngste firedobbelte verdensmester i Formel 1.

Vettel piftede al spænding i årets VM-kamp

Sebastian Vettel har haft en kometkarriere i Formel 1, og søndag kunne den 26-årige tysker fejre sin fjerde VM-titel i træk med en ny flot præstation ved Indian Grand Prix.

Det sker efter en sæson, hvor Vettel har været aldeles suveræn. Han har ikke efterladt den mindste spænding om VM-sejren, som der trods alt var en del af i sidste sæson, hvor Fernando Alonso var meget tæt på den samlede sejr.

Alonso kan i år også ende som nummer to, men den del er endnu ikke afgjort.

Vettel tog titlen i søndagens løb i indiske New Delhi, som var sæsonens fjerdesidste grand prix. I de tre resterende VM-løb skal der nu blot køres for de sekundære placeringer.

Med den samlede triumf blev Vettel samtidig den yngste firedobbelte vinder nogensinde. Og succesen stopper formentlig ikke her for Vettel.

Sidste år vurderede den danske motorsportslegende John Nielsen, at Vettel kan overgå alle i motorsportens kongeklasse.

- Alle tegn tyder på, at Vettel bliver den største nogensinde, sagde John Nielsen.

Vettel har allerede en del rekorder på sit cv. Han er blandt andet den yngste grand prix-vinder i historien, den yngste verdensmester nogensinde og den yngste til at have vundet VM tre gange - og søndag fire gange.

Michael Schumacher, Juan Manuel Fangio og Alain Prost var til sammenligning alle over 30 år, da de vandt deres fjerde VM.

Schumacher har stadig vundet flest VM-titler, men rekorden på syv VM-titler står til forfald i de kommende år, lød vurderingen fra John Nielsen:

- Vettel kan godt komme op på Michael Schumachers rekord, altså syv VM-titler. Måske vinder han flere.

Siden sin debut i 2007 har Vettel i den grad sat sit præg på Formel 1-sporten.

I 2009 sluttede den tyske wunderkind fra Red Bull-holdet sæsonen som nummer to, da han måtte se sig slået af britiske Jenson Button.

I 2010 slog han dog tilbage, da han blev verdensmester som den yngste nogensinde, og i de følgende tre år vandt han igen.

Vettel har selv udtalt, at Schumacher var et idol for ham som barn, men nu står han pludselig på tærsklen til at kunne overgå legenden i fremtiden.

- Han var en sand inspiration for mig og mange andre børn dengang. Han var vores helt, siger Vettel, der engang fik kælenavnet "Baby Schumi".

I så fald er babyen ved at blive voksen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.