Vettel og Bottas sætter bedste omgangstider i Kina

Kevin Magnussen kørte banen rundt i 11.- og 16.-bedste tid i de første to træninger før Kinas grandprix.

Kevin Magnussen ses her i sin Haas-racer på vej ud på Shanghai International Circuit til fredagens første træning, hvor danskeren blev noteret for den 11.-bedste tid.

Kevin Magnussen ses her i sin Haas-racer på vej ud på Shanghai International Circuit til fredagens første træning, hvor danskeren blev noteret for den 11.-bedste tid.

SHANGHAI:Den firedobbelte Formel 1-verdensmester Sebastian Vettel havde mest fart i sin Mercedes-racer, da kørerne fredag i Shanghai afviklede den første træning forud for Det Kinesiske Grand Prix på søndag.

Tyskeren har ellers fået en halvdårlig start på sæsonen. I åbningsløbet i Melbourne kom han ind på en fjerdeplads, og i Bahrain måtte han nøjes med en femteplads.

31-årige Vettel forklarede torsdag den middelmådige sæsonstart med, at han endnu ikke føler sig helt hjemme med det nye setup i sin Ferrari-racer.

Men under fredagens træning fandt han tilsyneladende rytmen ved at køre den hurtigste baneomgang.

I den anden træning var Vettel næsthurtigst, mens Mercedes-køreren Valtteri Bottas satte hurtigste tid af alle.

Spørgsmålet er, om Vettel også kan holde farten, når kørerne i lørdagens kvalifikation skal dyste om startplaceringerne til søndagens løb, der for øvrigt er nummer 1000 i Formel 1-historien.

Den regerende verdensmester, Lewis Hamilton, satte den næstbedste tid ved fredagens første træning. Englænderen var 0,21 sekunder langsommere end sin tyske ærkerival.

Derefter fulgte Vettels unge holdkammerat, Charles Leclerc.

Den 21-årige franskmand kørte et imponerede løb i Bahrain, hvor han lå til en sikker sejr, før hans Ferrari begyndte at miste fart. Leclerc formåede dog at komme på podiet som nummer tre.

Danske Kevin Magnussen blev noteret for 11.-bedste tid i den første træning, mens hans makker hos Haas, Romain Grosjean, var brøkdele af et sekund hurtigere på en 10.-plads.

I fredagens anden træning satte Magnussen 16.-bedste tid, mens Grosjean denne gang var en anelse langsommere som nummer 17.

Det amerikanske hold har noget at revanchere, efter at de to biler præsterede dårligt i Bahrain. Magnussen sluttede som nummer 13, mens Grosjean for andet løb i træk måtte udgå.

Efter de to første løb ligger Valtteri Bottas (Mercedes) nummer et i den samlede stilling foran Hamilton. Derefter følger Max Verstappen (Red Bull), Leclerc og Vettel.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.