Vettel står til skideballe: Gik mod ledelsens ordre

Red Bull-stjernen Sebastian Vettel skal til samtale med ledelsen, hvis ordre han så stort på i søndagens løb.

Vettel står til skideballe: Gik mod ledelsens ordre

Der var masser af drama både under og efter søndagens Formel 1-grand prix i Malaysia.

Tyske Sebastian Vettel vandt løbet, men han så stort på en ordre fra holdledelsen på Red Bull i sin iver efter at vinde løbet. Nu skal han til en kammeratlig samtale.

Det fortæller Red Bulls teamchef Christian Horner i et tv-interview kort efter løbet, som blev sendt på TV3+.

- Nu sætter vi os ned og taler om det med kørerne, lyder den pæne udlægning af det, der ligner en gedigen skideballe til den tredobbelte verdensmester.

Red Bull-holdkammeraterne Sebastian Vettel fra Tyskland og australske Mark Webber fik af holdledelsen lov til at køre ræs mod hinanden frem til det sidste pitstop.

Horner forklarer, at ledelsens ordre herefter gik på, at løbet skulle kontrolleres, der skulle ikke tages flere chancer, både første- og andenpladsen skulle forsvares til målstregen.

Den ordre så Vettel stort på. Han ville vinde for enhver pris, og han gik til angreb på holdkammeraten Webber med 10 omgange igen. Han kørte forbi via en satset overhaling, men det kunne være gået helt galt for Red Bull, hvis bilerne var kollideret.

Vettel ville have fingre i de 25 point til VM-stillingen, som en sejr giver, mens Red Bull-ledelsen var godt tilfredse med 25 point til Webber og 18 til Vettel. Nu blev det omvendt og dermed stadig maksimumpoint til Red Bull.

- Vi havde sagt, de kunne køre ræs til sidste pitstop, men Sebastian tog det i egne hænder.

- Kørerne satte egne interesser over holdets interesser. De er racerkørere, og de vil vinde, siger Christian Horner, der ikke fandt det behageligt at se Vettel ignorere ledelsens ordre.

- Det var meget ubehageligt, siger Horner.

Vettel sagde på podiet, at han forventer, at den interne disputs også klares internt.

- Vi er glade, og jeg er nok mest glad, for jeg står i midten. Det er meget varmt i dag, og hvis der er noget at sige, skal vi tage det internt, sagde tyskeren.

Mark Webber blev toer i Malaysia, og han kunne ikke skjule sin frustration over, at Vettel gik imod ledelsens ordre. Webber føler sig snydt for sejren af sin holdkammerat.

- Jeg skulle kontrollere løbet efter sidste stop. Jeg vil også gerne køre ræs, men ledelsen tog en beslutning, sagde Webber, der måbende måtte se holdkammeraten køre forbi.

- Jeg blev overrasket, lød det fra Webber, der ikke forsøgte at juble over sin andenplads.

- Jeg er skuffet over resultatet, sagde Mark Webber.

Med sejren i Malaysia topper Vettel VM-stillingen med 40 point foran finske Kimi Räikkönen, der i sin Lotus-bil har hentet 31 point i sæsonens to første løb. Mark Webber er treer med 26 point.

Og selv om Vettel dermed har sat kurs mod sit fjerde verdensmesterskab på stribe, vil han ikke snakke VM-stilling endnu.

- Det er alt for tidligt, siger han.

Næste grand prix i Formel 1 køres i Kina søndag 14. april.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.