Vettel vinder i Malaysin

Intern Red Bull-fight gav tysk sejr

Sebastian vettel lavede en hasarderet overhaling på holdkammeraten Mark Webber og vandt i Malaysia. Foto: Bazuki Mohammed/Scanpix

Sebastian vettel lavede en hasarderet overhaling på holdkammeraten Mark Webber og vandt i Malaysia. Foto: Bazuki Mohammed/Scanpix

SEPANG:Sæsonens andet grand prix i Formel 1 endte i en benhård duel mellem Red Bull-holdkammeraterne Sebastian Vettel fra Tyskland og australske Mark Webber.

Vettel vandt, men den totale Red Bull-dominans var tæt på at ende i en katastrofe for det ambitiøse team, for det var svært at se, at der var tale om to holdkammerater, da løbet skulle afgøres.

Den regerende verdensmester Sebastian Vettel startede forrest, men valgte et tidligt pitstop, og det betød, at Mark Webber tidligt i løbet kunne overtage føringen, selv om han kun var startet i femte position.

10 omgange før mål var Webber i pit, men han klarede akkurat at komme tilbage på banen foran Vettel. Men tyskeren ville vinde, og han satsede hårdt i forsøget på at overhale sin holdkammerat.

Det lykkedes, men det var nær gået helt galt, og havde Webber ikke været vågen ved den meget risikobetonede overhaling, så kunne det være endt i sammenstød og total nedtur for Redbull-teamet.

Vettel fik da også en høflig røffel i holdradioen af Red Bull-ledelsen efter sin hasarderede overhaling, og mon ikke der er en trykket stemning mellem de to kørere i de kommende dage.

Webber viste sig i hvert fald som firmaets mand og undlod et forsøg på at gøre gengæld, mens Vettel kørte som en mand, der ville vinde for enhver pris. Og det gjorde han så, hvilket betyder, at han nu også fører i den samlede VM-stilling.

Mens Red Bull tog både første- og andenpladsen i Malaysia, så tog Mercedes-teamet sig af de følgende topplaceringer med en tredjeplads til Lewis Hamilton, efterfulgt af holdkammeraten Nico Rosberg.

Finske Kimi Räikkönen, der vandt sæsonens første løb i Australien, endte søndag som nummer syv i Malaysia.

For McLarens Jenson Button ødelagde et fejlslået pitstop chancerne for en topplacering i Malaysia.

Mekanikerne står til en skideballe, eftersom et dæk på britens bil ikke sad ordentligt fast, og så måtte Button tilbage til mekanikerne og tabte mange dyrebare sekunder.

For spanske Fernando Alonso, der blev toer i årets første løb, blev det en kort og skidt arbejdsdag i Malaysia.

Spanieren fik problemer med bilen i løbet af de allerførste omgange, han forsømte at køre i pit og måtte udgå, inden der var kørt fem af de 56 omgange.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.