Vettel vinder VM for fjerde år i træk

Sebastian Vettel er verdensmester for fjerde år i træk. Tyskeren har vundet 10 af 16 grand prix'er i sæsonen.

Vettel vinder VM for fjerde år i træk

Sebastian Vettel kroner en enestående sæson med sin fjerde VM-titel i træk. Tyskeren vandt søndag Indiens grand prix, og har vundet 10 af 16 Formel 1 grandprix'er i denne sæson. Herunder de seneste seks i træk.

En anden tysker, Nico Rosberg, blev nummer to.

Med Vettels sejr vandt Red Bull også konstruktørernes VM, og Vettel lavede sin egen "sejrsdans" med en god gang hjulspin og en bil, der kørte i cirkler efter målstregen.

Søndag startede tyskeren fra Red Bull i pole position, men kørte i pit allerede efter anden omgang for at skifte fra bløde til medium dæk.

Vettels eneste konkurrent til den samlede sejr, Fernando Alonso, havde tilsyneladende problemer med farten efter en mindre påkørsel straks efter start. Han blev nummer 11.

Det var dæk-strategien, der gjorde søndagens grand prix spændende, og noget tydede altså på, at Red Bull greb løbet smartest an. Mekanikerne i pitten måtte dog bede Sebastian Vettel om lige at passe på især bagdækkene - altså ingen grund til at satse.

Den anden Red Bull-kører Mark Webber måtte forlade løbet fra andenpladsen.

Australierens bil fik problemer med generatoren, da der manglede 20 af løbets 60 omgange. Den situation gav en del nervøsitet i Red Bull-lejren - det samme skulle nødig ske for Vettel. Omend det blot ville udsætte VM-sejren.

Alligevel fortsatte strategerne med at give Sebastian Vettel advarsler. Tyskerne plejer at køre meget hurtige omgange mod slutningen, og det måtte de bede ham om at lade være med. Han måtte heller ikke bruge unødig strøm på at benytte sin drikkeflaske.

Spanieren Fernando Alonso (Ferrari) er stadig nummer to i den samlede VM-stilling, men den tidligere verdensmester kan ikke nå tyskeren med tre grand prix'er tilbage.

Til gengæld er der fortsat spænding om de sekundære placeringer. Fernando Alonso kan fortsat indhentes af både finnen Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) og Lewis Hamilton (Mercedes).

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.