VHG-elever på sprog-camp i Hjørring

Fik gode oplevelser med hjem

Frederik Junker (tv.) fra 3x på VHG sammen med sin makker fra Lyngby, Nikolaj Linder-Steinlein, på Fynbo Foods’ stand. Privatfoto
Aars 1. February 2015 05:10

AARS: Ud over den almindelige undervisning forsøger man på Vesthimmerlands Gymnasium og HF at give nogle ekstra udfordringer til særlig talentfulde elever. Således har nogle sprogtalenter fået et tilbud om at deltage i en sprog-camp, som Hjørring Gymnasium havde arrangeret i samarbejde med studerende og undervisere fra AUU.

I år deltog der omkring 175 elever fra 32 af landets gymnasier. Målet er at hjælpe de unge til at styrke deres fremmedsprogskompetencer og få dem til at udvikle sig sammen med andre sproginteresserede.

Deltagerne blev præsenteret for fire forskellige workshops i løbet af weekenden. F.eks. handlede en af dem om kulturforståelse og simultantolkning, mens en anden var om telefon- og mailkommunikation. Otte forskellige sprog var repræsenteret, og inden for hvert sprog blev deltagerne sat sammen i grupper, der skulle præsentere en fiktiv virksomhed.

Der blev afsluttet med en messe, hvor campens deltagere fik rig mulighed for at teste deres sprogfærdigheder ved at tage imod gæster udefra. Det bedste hold inden for hvert sprog fik flotte præmier. Her var en af VHG-deltagerne, Frederik Junker fra 3x, med på det vindende hold i tysk.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...