Vi drukner i grønt

Mange husejere undlader stadig at klippe hæk og fjerne ukrudt i fortovet ved deres ejendom

Så skal der klippes, Hattemagervej her ved Håndværkervej.
Foto Grete Dahl <i>Grete Dahl</i>

Så skal der klippes, Hattemagervej her ved Håndværkervej. Foto Grete Dahl Grete Dahl

AALBORG:Det er højsæson for ukrudt og dermed også for klager over den grønne plage.

Ifølge Leif Pedersen fra Aalborg Kommunes vejmyndighedsgruppe, er det ganske vist sjældent, at kommunen er nødt til at fjerne ukrudt, grene og lignende på grundejernes regning. Men teknisk forvaltning har alligevel travlt med at skrive ud til folk, som ikke har sørget for at rense deres fortov eller klippe hæk.

Højsæson for klager

- Det hele vælter jo op i øjeblikket. Og derfor er det også nu, vi får aller flest klager, forklarer han.

Kommunen har ikke selv penge til at køre rundt og kontrollere, om alt ser ud, som det skal. Men vognmænd, renovationsarbejdere, dagplejemøde og andre, som dagligt færdes ude, er heldigvis flittige til at henvende sig.
- Det kan f.eks. være fordi, der er en vognmand, som har fået sit sidespejl knust på grund af grene, der hænger ud over vejen. Og det er naturligvis ikke i orden, siger Leif Pedersen.

500 påbud

Borgerne klager også over kommunale arealer, som ikke er ordentlig vedligeholdt. Men og efter nogle år med et støt stigende antal påbud, ser antallet nu ud til at have stabiliseret sig på omkring 500 årligt. Og det gælder vel at mærke både private og kommunale grundejere.

- Det hænger måske også sammen med, at vi er blevet bedre til at forklare, hvor dyrt det risikerer at blive, hvis ikke man selv får gjort noget ved problemerne, siger Leif Pedersen.
Forsømmelige grundejere får typisk tre breve; To med påbud om at gøre noget ved problemet, og et tredje - og sidste - som varsler, at arbejdet nu vil blive udført på vedkommendes regning.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.