Frederikshavn

- Vi er her kun, fordi det er sjovt

Ole Johannesen har sammen med sin kone og svigerforældre i år fyldt 16 kvadratmeter stadeplads på Strandby Marked med borde med alverdens ting og sager.

Ole Johannesen fra Skive er kræmmer for sjov, og foruden et lille lokalt marked i hjembyen er Strandby Marked det eneste, han tager til.

Ole Johannesen fra Skive er kræmmer for sjov, og foruden et lille lokalt marked i hjembyen er Strandby Marked det eneste, han tager til.

- Man kan ikke præcist sige, hvad vi sælger, for det er helt tilfældigt, og vi har mange forskellige ting, siger han. I år var det faktisk 14. år i træk, at familien tog turen fra Skive til Strandby. - For 14 år siden skulle min kone og jeg flytte, og det skulle mine svigerforældre også, så vi tømte lofterne i begge huse og tog med nogle kræmmere i familien til marked i Strandby, siger Ole Johannesen. På den måde startede Ole Johannesens karriere som kræmmer, men det er ikke det, han og familien lever af. - Vi er her kun, fordi det er sjovt. Stemningen på Strandby Marked kan Ole Johannesen rigtig godt lide. Det kan familien også, og derfor pakker de hvert år deres telt og campingvogn og kører til Strandby på en slags kræmmer-mini-ferie. - Det er jo en udfordring at handle med vendelboer, siger han med et glimt i øjet, der fortæller, at man som "udenbyskræmmer" i Vendsyssel får sin sag for.? - Der pruttes rigtig meget om prisen, men det er også det, jeg godt kan lide. Det er også derfor, at vi ikke sætter priser på en eneste ting, vi har til salg. Salget i år blev dog ikke helt så godt som forventet. - Folk vil jo hellere være ved stranden i sådan en varme. Og det kan jeg da godt forstå, siger Ole Johannesen.