Vi er meget trygge

Vandreture rundt i kvartererne har været med til at punktere myter og skabe tryghed som her under en tur i Aalborg Øst .
1. april 2017 14:12

I Aalborg føler 89,5 procent sig nemlig trygge i deres nabolag.

Det er flere end i 2015 og 2,5 procent flere end i 2014.

Det viser Politiets Tryghedsindeks, som sammen med med strategien Tryg Aalborg - en mere tryg kommune blev diskuteret på det seneste byrådsmøde.

Aalborg Kommune har nemlig siden 2013 samarbejdet med politiet om tryghedsfremmende indsatser, som der nu er 12 af.

- Det handler om alle de ting, som gør os trygge, sagde familie- og beskæftigelsesrådmand Mai-Britt Iversen (S), der bl.a. pegede på, at strategien er bred og også går ud på, at unge ikke falder i havnebassinet på vej hjem fra byturen.

Tre nye indsatser med

På byrådsmødet blev der godkendt tre nye tryghedsfremmende indsatser nemlig tryghedsambassadører, demensindsatser og "Projekt en vej ind".

Det første projekt handler om, at ansatte i hjemmeplejen og Rengøringsenheden bliver uddannet som tryghedsambassadører, og i øjeblikket er 320 ansatte uddannet og har gennemført 1000 tryghedsbesøg i kommunen, hvor de gennemgår boligen for risici i forhold til bl.a. fald- og brandulykker.

Demensindsatser handler om de indsatser, der er sat i gang for at sprede viden om demenssygdommen, i 2013 var der 3000 borgere, der var ramt af demens i kommunen, og i 2020 ventes tallet at være 3400. En af indsatserne handler om demensvenner, som der i øjeblikket er 3800 af i kommunen.

- Det er vigtigt, at vi alle sammen får en langt større viden omkring demens, sagde Mai-Britt Iversen, der pegede på, at 48 betjente ved Nordjyllands Politi netop var uddannet til demensvenner.

Den tredje nye indsats er "projekt vej ind", der påbegyndes i år, og som har til formål at reducere problemskabende ungdomsgrupper i kommunen, minimere rekruttering til rocker- og bandemiljøer samt forebygge, at kommunens unge tiltrækkes af kriminelle miljøer.

Målgruppen er unge i alderen 17-23 år, som er i risiko for at blive rekrutteret til bande- og rockermiljøer.

- Vi skal forebygge, at vores unge tiltrækkes og får lyst til at være en del af sådan et rocker- og bandefællesskab, som er med til at ødelægge deres liv resten af livet, når de først får tænkt på straffeattesten, sagde Mai-Britt Iversen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...