- Vi er rigtig glade

Amalie Thomsen og den danske firerkajak endte på sjettepladsen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

OL 2016 i Rio de Janeiro. Emma Aastrand Jørgensen, Henriette Engel Hansen, Amalie Ringtved Thomsen og Ida Villumsen, Danmark, Kajak / Cayak, K4 500 meter finale. Foto: Henrik Bo. Foto: Henrik Bo

RIO:Nordjyske Amalie Thomsen og den danske firerkajak endte på sjettepladsen over distancen på 500 meter efter at være startet finalen fra den vanskelige bane .1.

Danskerne kom bagud i det hårde race allerede fra start, og konkurrenterne med Ungarn i spidsen var simpelthen for stærke.

- Men vi er rigtig glade. Vi kom med en målsætning om at komme i finalen, og så havde vi lidt fri leg, og med en sjetteplads, så synes jeg, at vi kan være mere end tilfreds, siger Emma Aastrand Jørgensen.

- Os der sidder bagerst har ikke så meget styr på de andre både, vi koncentrerer os bare om at ro derudaf, siger Amalie Thomsen.

Med sjettepladsen her og en sølvmedalje til Emma Aastrand Jørgensen i enerkajak, så kan dansk kajaksport være mere end tilfredse med OL som helhed.

- Vi er stadig så stolte af Emma, og nu er vi også stolte af os selv. Det kan vi godt være. Vi har været med i alle kvindeløb, og jeg synes, at vi gør det rigtig godt, det kan vi være tilfredse med, siger Ida Villumsen.

- Først skal vi holde lidt pause, og vi skal ud og fejre og nyde det, siger Amalie Thomsen.

Båden alderspræsident Henriette Engel ser en stor fremtid for sporten.

- Der er nogle rigtigt gode talenter på vej som første del af det talentarbejde, der er blevet lavet, og det er de her piger jo et rigtig godt eksempel på. Nu skal man nok have gang i lidt talentarbejde på herresiden. Der er en stor bredde nu med 50 startende både, når der er ungdomsstævne, siger hun.

- Så vi kan godt forvente flere medaljer i Tokyo?

- Det vil vi rigtig gerne, siger Emma Aastrand Jørgensen.

Kajakroerne skal til DM næste weekend.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.