Hele landet

Vi er vilde med at købe brugte ting

Seks ud af ti danskere har handlet med brugte ting inden for det seneste år

Arkivfoto: Henrik Louis

Arkivfoto: Henrik Louis

HELE LANDET: Tøj, sko, møbler, lamper, mobiltelefoner, barnevogne, elektronik, cykler, kravlegårde, havetrampoliner, you name it. Interessen for at købe og sælge brugte ting vokser hurtigt i disse år. En ny rapport, som afdækker hele genbrugsmarkedet i Danmark, viser, at 6 ud af 10 danskere enten købte eller solgte noget brugt i løbet af det seneste år. Og hele 12 procent af det samlede antal ting, danskerne købte, var brugte.

Det skriver Politiken lørdag.

Rapporten er udarbejdet for DBA på baggrund af tal indsamlet blandt 2.076 danskere af analysebureauet Epinion. DBA hed tidligere Den Blå Avis og er i dag Danmarks absolut største online markedsplads, hvor private købere og sælgere af alverdens ting kan finde hinanden. Her sættes der i gennemsnit en ny vare til salg på sitet hvert 2. sekund døgnet rundt, og det tal er hele tiden i stigning, fortæller kommunikationschef Sofie Lund.

Boomet de seneste år

- I løbet af de seneste fem år er det virkelig boomet. Fra at man tidligere købte eller solgte en cykel hvert tredje år og måske kiggede lidt efter en brugt sofa, så har hver enkelt af de 1,7 millioner brugere på dba.dk nu typisk en masse ting til salg ad gangen, fortæller hun til Politiken.

Senior etnolog i konsulentvirksomheden Antropologerne ApS Gitte Mikkelsen er langtfra overrasket over de seneste års udvikling på brugtmarkedet, som ifølge hende "spiller helt i tråd med tidsånden, hvor deleøkonomi og cirkulær økonomi (hvor alskens materialer genanvendes, red.) også vinder frem".

- Der er større fokus på bæredygtighed, og samtidig bliver flere og flere trygge ved at handle brugt, i takt med at de hører om andre, der har haft en god oplevelse med det. Tidligere var der en udbredt skepsis i forhold til at blive snydt, eller om tingene var stjålet, men efterhånden er genbrug nu så udbredt, at mange er mere trygge, forklarer Gitte Mikkelsen til Politiken.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.