Aalborg

- Vi forstår sammenligningen med Distortion

Manden bag Metropol Festival kalder sammenligningen med Distortion for et kompliment

Lars Hellerup er manden bag Metropol Festival, og han forklarer, at meget inspiration er søgt hos Distortion. Arkivfoto: Michael Bygballe

Lars Hellerup er manden bag Metropol Festival, og han forklarer, at meget inspiration er søgt hos Distortion. Arkivfoto: Michael Bygballe

AALBORG:I folkemunde går det mest under navnet ”Aalborgs Distortion”, men egentlig er det officielle navn Metropol Festival. Navnet på den fest, der fra 25. til 27. august rulles ud på pladser og gader i Aalborg. Arrangøren bag den nye musiksatsning i Nordjyllands hovedstad forstår da også udmærket sammenligningen med det københavnske gadefest-fænomen Distortion, der hvert år i juni måned tiltrækker unge mennesker fra hele Danmark.

- Der er ingen tvivl om, at vi har hentet meget inspiration fra Distortion og faktisk også Karrusel i Odense. Så vi ser det som et kompliment at blive sammenlignet med Distortion, siger manden bag Metropol Festival, Lars Hellerup fra Studenterhuset Aalborg.

Ligesom Københavns Distortion, der foregår på forskellige områder og i forskellige gader på Vesterbro, Nørrebro samt Refshalvøen, vil Metropol også indtage flere forskellige steder og gader i Aalborg.

- Det er en særlig type begivenhed for publikum. Det er befordrende for festen at indtage byens forskellige rum, og det fungerer rigtig godt til Distortion, Karrusel og andre gadefester, siger Lars Hellerup.

Metropols scener ligger forskellige steder de tre dage. Torsdag foregår festen på havnen mellem Create-bygningen og Musikkenshus, fredag er der både en fest i Aalborg øst omkranset af boligblokke og en fest i Karolinelund, og lørdag slutter det hele af med et brag af en fest i hjertet af Aalborg, når Algade, Jernbanegade og Gammeltorv afskærmes for trafik, og musikken blæser ud af højttalerne i byens gader. Og næste år kan det være, at det er et helt nyt sted, festen placeres.

- Vi må se, hvor festen ligger i 2017. Det er ikke sikkert, at vi gentager os selv. Meningen er at flytte festen og scenerne rundt i byen, så der også bliver lidt spænding om, hvor festen holdes næste år, forklarer Lars Hellerup.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.