- Vi gjorde, hvad vi skulle

Psykiatrisk skadestue kunne ikke have hjulpet den 20-årige kvinde fra Frederikshavn, mener vicedirektøren i Psykiatriledelsen

Morten Kjølbye, vicedirektør i Psykiatriledelsen, har ingen grund til at tro, at psykiatrisk skadestue kunne have handlet anderledes over for kvinden.Foto: Thomas Hansen

Morten Kjølbye, vicedirektør i Psykiatriledelsen, har ingen grund til at tro, at psykiatrisk skadestue kunne have handlet anderledes over for kvinden.Foto: Thomas Hansen

FREDERIKSHAVN:Personalet på psykiatrisk skadestue i Aalborg var onsdag samlet for at gennemgå forløbet om den 20-årige kvinde fra Frederikshavn, der fredag kvalte sin nyfødte søn.

Formålet var at klarlægge, om skadestuen kunne have handlet anderledes, og altså ikke sendt kvinden hjem, som man gjorde. Men det kunne man tilsyneladende ikke.

- Der er ikke noget, der giver anledning til, at vi skulle have reageret anderledes, fortæller vicedirektør i Psykiatriledelsen i Region Nordjylland, Morten Kjølbye.

Ikke tale om en overdosis

Inden den 20-årige kvinde blev kørt på skadestuen i Aalborg, havde hun været forbi skadestuen i Hjørring efter at have indtaget otte panodil-piller.

I Aalborg havde man modtaget informationen om indtaget af piller, men alligevel fandt man ikke grund til at indlægge kvinden.

- Selvfølgelig er otte panodil-piller et signal til os, men det er ikke farligt som sådan at indtage det antal piller. Der er ikke tale om en overdosis, siger Morten Kjølbye.

Kvindens læge vidste besked

Vicedirektøren bekræfter i samme forbindelse over for NORDJYSKE Medier, at oplysningerne om kvindens ophold på både skadestuen i Hjørring og psykiatrisk skadestue i Aalborg blev overført til kvindens egen læge.

Og netop dagen efter var den unge kvinde i kontakt med sin egen læge. Senere samme dag kvalte hun sin ni dage gamle søn ved at lægge en pude over hans ansigt og forsøgte at begå selvmord ved at indtage et ukendt antal piller.