Vi glemmer at betale håndværkerne til tiden

Håndværkere oplever ofte, at kunderne ikke betaler regningen til tiden. Også kommuner betaler tit for sent.

Vi glemmer at betale håndværkerne til tiden

Når håndværkeren har sat det nye vindue i, muret carporten op eller lagt fliser på terrassen, så oplever næsten halvdelen, at kunderne venter med at betale regningen til efter betalingsfristen.

Også kommunerne sløser med at betale til tiden, viser en ny rundspørge fra Dansk Byggeri.

Rundspørge viser, at 49 procent af håndværksvirksomhederne oplever, at de private kunder venter med at betale til efter betalingsfristen.

- Det er jo svært at vurdere, om det er ren forglemmelse, eller om det er bevidst, at kunderne venter med at betale. Men det koster både tid og penge for håndværksmesteren, som skal bruge tid på at lave nye regninger med rykkergebyrer, siger Jørn Jensen, udviklingschef i Dansk Byggeri.

- Så er der desværre også de tilfælde, hvor håndværkeren helt må opgive at få sine penge. Men det sker heldigvis ikke så tit, siger han.

En tredjedel af håndværkerne oplever også, at offentlige kunder som for eksempel kommuner heller ikke betaler til tiden.

- Ofte er det det elektroniske betalingssystem, der giver problemer, og derfor gør at betalingen ikke altid falder til tiden. Men det er tit store beløb, det drejer sig om, og det kan have alvorlige konsekvenser for en mindre virksomhed, forklarer Jørn Jensen.

Samtidig med, at en del kunder ikke betaler til tiden, så viser Dansk Byggeris rundspørge også, at virksomhederne oplever, at bankerne holder igen med låne penge ud, kræver større sikkerhed hos virksomhederne, og at prisen for at låne penge er steget.

- Den økonomiske krise har gjort det endnu svære at være en mindre eller mellemstor virksomhed, der skal leve op til bankens krav, og her kan det også have indflydelse, at kunderne ikke betaler til tiden.

- Det kan i værste tilfælde gå ud over muligheden for at få lov til at låne penge til investeringer i gode, sunde projekter, lyder det fra Jørn Jensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.