Lokalpolitik

- Vi har intet på hylderne

Frederikshavn Kommune tilbyder hverken byggegrunde i Frederikshavn, Skagen eller Sæby

Golfparken her, er et af de steder i Frederikshavn, hvor man kan få byggegrunde - men det er blot ikke kommunen, der udbyder dem. Frederikshavn Kommune har hverken byggegrunde i Frederikshavn, Skagen eller Sæby. Arkivfoto: Carl Th.

Golfparken her, er et af de steder i Frederikshavn, hvor man kan få byggegrunde - men det er blot ikke kommunen, der udbyder dem. Frederikshavn Kommune har hverken byggegrunde i Frederikshavn, Skagen eller Sæby. Arkivfoto: Carl Th.

Når man sammenligner antallet af solgte byggegrunde i Frederikshavn Kommune med Hjørring og Brønderslev, så ser det noget tyndt ud hos frederikshavnerne. Men ifølge Bent Westerberg, der er leder af Frederikshavn Kommunes Ejendomscenter, så er der en forklaring på det dårlige salg. - Vi har slet ikke noget på hylderne, når det gælder byggegrunde i kommunens tre hovedbyer: Skagen, Sæby og Frederikshavn, fortæller han. Kunne sagtens konkurrere At Frederikshavn Kommune ikke kan tilbyde byggegrunde i de tre hovedbyer, det er dog ikke ensbetydende med, at borgerne ikke kan købe byggegrunde. - Der er et udbud, men udbuddet er bare ikke kommunalt, fastslår Bent Westerberg. Ifølge Bent Westerberg så ville Frederikshavn Kommunes Ejendomscenter sagtens kunne gå ind og byggemodne en række grunde - med salg for øje. - Men der har ikke været politisk vilje til at investere i byggemodning, siger han. Derfor udbyder kun de private investorer byggegrunde i de største byer. - Jeg er tilhænger af, at der både skal være offentlige og private grunde til salg. Men det er et politisk spørgsmål, som handler om, hvem der skal være overladt til markedskræfterne, siger Bent Westerberg. Mange grunde i oplandet Trods manglen på kommunale byggegrunde i de tre største byer så har Frederikshavn Kommune stadigvæk grunde til salg i de mindre byer. - Vi har masser af grunde, men de ligger i oplandet, og derfor er der ingen efterspørgsel på dem. Da der fra årsskiftet blev indført moms på byggegrunde, så forsøgte Frederikshavn Kommune at lave en prisreduktion - således at byggegrundenes pris forblev uændret. - Men det fik ingen betydning, at vi sænkede priserne. Grundene i oplandet er så lidt attraktive, at selv om vi forærede dem væk, så tror jeg faktisk ikke, at folk ville bo der alligevel, siger Bent Westerberg. Ordene fra Bent Westerberg understreges af, at Frederikshavn Kommune kun har solgt to byggegrunde i løbet af 2011. - Vi kan selvfølgelig godt mærke, at vi har færre grunde til salg. Efterhånden holder folk op med at ringe til os, siger Bent Westerberg, der dog tilføjer, at Ejendomscenteret for nylig er blevet bedt om at komme med forslag til, hvordan man igen får flere kommunale byggegrunde på hylderne i de store byer.