- Vi holder vejret...

Alle snakker om finanskrisen, men hvordan går det egentlig? Vi tog pulsen på Strøget

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Torben Mark, Tøjeksperten: Vi havde en lille tilbagegang i julehandelen, men ikke så stor som frygtet. 2009 bliver ikke et jubelår, men mon ikke tingene falder til ro, når folk ser deres første lønseddel. Lige nu er folk forsigtige og frygter arbejdsløshed, men omvendt får vi skattelettelse, og prisen på brændstof og fødevarer er faldet, så jeg tror, at hjulene kommer i gang igen.

FREDERIKSHAVN:- Det er jeres skyld, siger Mogens "Pølsemand" og peger inkvisitorisk på NORDJYSKEs udsendte fotograf og journalist. Godt ord igen. I al fredsommelighed spurgte vi forsigtigt pølsemanden, hvordan han mærker, ja, undskyld udtrykket, men krisen altså. Den som alle snakker om, læser om, lytter til, hører om. Den er derude, men hvordan påvirker den os? Er det ren massepsykose, der får os til at gå i panik og udskyde alle ikke absolut nødvendige indkøb og investeringer? Vælger vi discount frem for kvalitet? Lader vi dankortet hvile og hvor længe? Er det et forbigående fænomen eller har vi først lige taget hul på, ja, den der du ved..? Svarene blæser lidt i vinden sådan en råkold vinterdag på Strøget i Frederikshavn. Der ér puls, jo, men den banker ikke vildt og voldsomt, og rundt omkring står stadig flere store butiksfacader gabende tomme. - Det er selvfølgelig et trælst syn, og lige nu kan det måske være svært at være optimist. Det bedste vil selvfølgelig være, hvis vi kunne få nogen til at flytte ind i de tomme lokaler, men hvis ikke, kunne vi måske pynte dem op eller bruge vinduerne som plakatsøjler. Det sér trist ud. Specielt om aftenen, hvor det er meget synligt, siger Helle Pedersen, nystartet handelschef i handels- og virksomhedsforeningen Frederik. Fra sine mange år i bankverdenen kender hun om nogen historien set fra den side af skranken. - Én ting er, at der skal være nogen, som tør investere og starte noget nyt. Noget andet, at de, der skal være med til at finansiere det, sidder tungt på pengekassen. Det bremser nogle initiativer, men der er kun én vej: Vi må løfte i flok. Modstand gør stærk og vi må bare klø på, siger Helle Pedersen - og kaster sig hovedkulds ind i en ægte "Frederik-klassiker": Koordinering af fælles åbningstider. - Jamen, jeg ved jo, at det bliver møgvanskeligt, men det er bare ikke godt nok, at vi ikke kan finde ud af det. Jeg ved fra mig selv, hvor irriterende det er, når nogle butikker har åbent, andre ikke. Vi skal ind og skrue på de rigtige kontakter, for den opgave skal vi løfte, siger Helle Pedersen. Efter blot tre dage på jobbet som Frederiks nye førerhund har hun mødt de første pædagogiske udfordringer: Vrede kunder, der brokkede sig over tekniske problemer med Frederiks elektroniske gavekort, som ikke virkede og fik udsalgsfeberen til at stige et par grader over frysepunktet. I dag er der goddag- og farvel-reception med Helle Pedersen og den afgåede handelschef, Michael Frederiksen, kl. 12.30-14.30 på Radisson SAS Jutlandia Hotel.