Skagen

- Vi jagter ikke restauratørerne

Offentliggørelse af støjende restauranter er ikke en offentlig gabestok, siger udvalgsformand Anders Brandt Sørensen (S)

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Skagen er så meget mere end restauranterne, så jeg frygter ikke for Skagens brand, siger Anders Brandt Sørensen.

SKAGEN:Solen skinner og sommerferien er over os, og mens restauratørerne i Skagen skruer op for musikken, skruer Frederikshavn Kommune op for tilsynet og skrider hårdt ind for de restauranter, der overskrider støjbestemmelserne.

Det fik Skagen Bryghus og La Familia på Havnevej at føle, da de blev politianmeldt efter den første uge med kommunale kontrollanter i Skagen. Og sådan må det være, siger udvalgsformand Anders Brandt Sørensen (S), der opfatter kontrollen som en naturlig følge af byrådsflertallets beslutning om fastholde restaurationsforskriftens bestemmelser.

- Beboerne i Skagen har krav på, at reglerne overholdes, og når der er et klagesystem, er vi også nødt til at tage konsekvensen og skride ind, når nogen overtræder reglerne. Derfor bliver de politianmeldt, siger formanden for plan- og miljøudvalget.

Offentliggjort hver uge

Kommunen offentliggør løbende resultaterne af tilsynene i Skagen, og de restauranter, der overtræder reglerne, bliver "hængt til tørre" på kommunens hjemmeside.

Hvorfor gør I det? Er det ikke en ekstra straf af komme i en offentlig gabestok på nettet?

- Sådan er det ikke tænkt. Vi gør det for at spare på ressourcerne. Vi ved fra lignende sager, at mange søger aktindsigt, for eksempel som det skete i sagen om skifergas. Nu lægger vi det hele åbent ud, så alle kan følge med i tilsynene og se, hvem der overholder reglerne, hvad langt de fleste jo gør.

Skagens eksklusive brand

Kommunens fremgangsmåde har ført til en mindre shitstorm på sociale medier, men Anders Brandt Sørensen er ikke bange for, at Skagens image som attraktiv og eksklusiv ferieby lider skade.

- Det Skagen, jeg holder meget af, er meget andet og mere end restauranterne. Det er naturen, miljøet de smukke huse og så meget mere end restauranterne. Jeg håber, at vi får ordnede forhold, når vi nu håndhæver de samme regler som vi vedtog tilbage i 2012.

Trækker 10 dB fra

Skagen Bryghus blev politianmeldt for at spille 46 dB. Grænsen er 45 dB, men Anders Brandt Sørensen gør opmærksom på, at kommunen har fratrukket 10 dB som såkaldt ubestemthed, der ved en orienterende støjmåling beregnes i området 5-10 dB.

- Bryghuset blev altså målt til 56 dB, men vi har fratrukket 10 dB for på ingen måde at jagte restauratørerne, så der er taget højde for at imødekomme restauratørerne, siger Anders Brandt Sørensen.

Han tror ikke, at balladen om livemusik får nogen politisk betydning for kommunalvalget til november.

- Det er ikke et politisk spørgsmål, men et spørgsmål om en forvaltning, der skal sørge for at de regler, vi vedtog i 2012, bliver overholdt, siger Anders Brandt Sørensen.

Skagen Festival starter torsdag, men i festivalugen gælder regler om støj ikke.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.