- Vi kan grine og græde sammen

I Forældrecaféen i Skagen mødes kvinder hver måned og drøfter livets glæder og besværligheder igennem

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:Første tirsdag i hver måned, er der Forældrecafé i Sognehuset.

Her mødes typisk en seks-otte kvinder sammen med Benedicte Raaberg-Møller, der er uddannet sundhedsplejerske og psykoterapeut og Grete Ehrenreich, der er tidligere lærer og psykolog.

I caféen er der fokus på, at deltagerne kan komme og fortælle om livets besværligheder og glæder.

- For mig er det stedet, hvor man kan få gode råd og vejledning i forældrerollen. Jeg går altid hjem derfra med et smil på læben og en ro i sindet. Jeg kan ikke undvære den ene aften om måneden, hvor jeg hygger mig og kobler af med andre ligestillede forældre - det er guld værd, fortæller Mette.

Ny indgangsvinkel

En af grundtankerne bag caféen er, at deltagerne kommer totalt til orde,

- Hvis der er noget, som fylder rigtig meget for en af deltagerne, så kan vi tale længe om det. Et problem bliver aldrig fejet af vejen, og vi kan både sidde og grine og græde sammen, siger Benedicte Raaberg-Møller.

- Der er plads til alle, og ingen problemer eller spørgsmål er for store eller små. Der er en fin anerkendelse, når den enkelte taler og der bliver lyttet og kommenteret positivt og indlevende. Det er en god mulighed for alle forældre, der har brug for lidt inspiration til at klare hverdagens små udfordringer. Man kan gå hjem med en ny indgangsvinkel, men også med bevidstheden om at det ikke kun er i vores familie, vi oplever de små bump på vejen, der sætter os midlertidigt ud af kurs, forklarer deltager Kirsten Larsen.

Plads til flere

Både Benedicte og Grete trækker naturligvis på deres erfaringer fra tidligere jobs, og bruger nogle af de virkemidler de kender som både psykolog og psykoterapeut. Ligeledes har både de og deltagerne tavshedspligt, så talen kan flyde frit.

- Det er et fantastisk frirum, hvor man kan få lov at snakke om alt. Man kan lufte problemer på hjemmefronten med børnene, eller hvis man selv er ked af det, er i sorg eller super glad, uanset hvad, du har på hjertet så er det velkommen, og man ved at det ikke kommer videre, siger Annika fra gruppen.

Caféen har eksisteret i fem år, og nogle af deltagerne har været med helt fra begyndelsen. Men det er ikke en lukket kreds, og der er plads til flere, hvis der skulle sidde nogle derude som ønsker at komme med.

- Piger, der er glade for forældrecaféen, tager nogle gange deres veninde eller nabo med, fordi de mener, at det kunne de have godt af. Og vi vil også gerne have flere, siger Grete Ehrenreich.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Ansat på skole sigtet for at krænke flere børn
Luk