Vi kan spare masser af kroner på at gennemse aftaler

Danskerne bruger tusindvis af kroner på fitness, tv-pakker og abonnement på magasiner, som de aldrig bruger.

Vi kan spare masser af kroner på at gennemse aftaler

Du har den store tv-pakke med over 30 kanaler, magasinet kommer rutinemæssigt i postkassen, og medlemskortet til fitnesscentret hænger på opslagstavlen og samler støv. Faktisk kunne du godt undvære noget af det - men får ikke lige sagt aftalen op.

Men det skulle du måske overveje at gøre. For der kan være mange penge at spare, hvis du ikke bruger tingene. Det siger Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea.

Seks ud af 10 danskere siger, at deres tv-pakke har mange kanaler, som de sjældent ser, men som man i sit abonnement betaler op til 8000 kroner om året for. Det viser en undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Nordea.

- Vi kan se, at vores bekvemmelighed koster os milliarder af kroner om året samlet set. Når vi gør det hele op, bliver der i hver husstand spildt tusindvis af kroner på noget, vi faktisk ikke har fornøjelse af, siger forbrugerøkonomen.

Samlet set bruger danskerne over 7,5 milliarder kroner på betaling til tv-distributører ud over medielicensen på 2414 kroner pr. husstand om året.

Men det er ikke det eneste, vi bruger overflødige penge på. Hver ottende dansker med en fitnessaftale, svarende til 60.000 voksne, kommer i snit i centret sjældnere end en gang om ugen.

- Når vi får lyst til at se noget tv eller til at træne, så melder vi os ind og tegner et abonnement. Og så skænker vi det ikke længere en tanke, siger Ann Lehmann Erichsen og fortsætter:

- Aftalen gror fast på vores budgetkonto, og vi tager os ikke tiden til at give aftalerne et eftersyn en gang i mellem, siger Nordeas forbrugerøkonom.

Man skal sætte sig ned og gå alle sine aftaler igennem. Og se om man bruger de ting, man betaler for - eller om man skal finde noget billigere.

- Man kan bestemt bruge pengene til at fylde et hul et andet sted. Bekvemmeligheden kan veksles til noget rart - en forlænget weekend i Lalandia eller en shoppetur til London, siger Ann Lehmann Erichsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.