Vi køber mere ind

Detailsalget steg en smule i februar, og det er opmuntrende nyheder for dansk økonomi, mener økonom

Salget af tøj og forbrugsvarer steg, mens salget af fødevarer og andre dagligvarer faldt.

Salget af tøj og forbrugsvarer steg, mens salget af fødevarer og andre dagligvarer faldt.

NORDJYLLAND:Måske var det udsigten til snarligt forår eller trøstekøb i den sidste rest af vinterdepression, der gav danskerne mere lyst til at svinge dankortet i februar.

I hvert fald steg detailsalget i februar 0,6 procent i forhold til januar, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det var især tøjindkøb, der satte skub i forbruget. Salget af beklædning med videre steg 3,5 procent, mens salget af andre forbrugsvarer steg 0,9 procent. Salget af fødevarer og andre dagligvarer faldt dog samtidig 0,4 procent.

- Samlet set er det en positiv opgørelse, som viser spæde tegn på, at salget måske så småt er ved at tikke i vejret efter sidste års stabilisering, siger Rasmus Gudum-Sessingø, seniorøkonom i Handelsbanken.

- Forbrugertilliden har i alt fald i nogen tid peget på potentialet for fremgang, og vi forventer os også mere af privatforbruget i år, tilføjer han.

Både Rasmus Gudum-Sessingø og Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank, siger, at det samlede salg for 2014 indtil videre haft pilen en smule opad.

Ifølge Las Olsen indikerer februars tal en reel, men beskeden fremgang i forbruget, men det er en fremgang fra et meget lavt niveau.

- For dansk økonomi kan det give et tiltrængt løft til den samlede aktivitet, at der nu igen er lidt fremgang i forbruget. Men fremgangen er ikke stor nok til at kunne kaldes et opsving.

- Faktisk må man sige, at forbrugsvæksten stadig er i underkanten af, hvad der er normalt, siger Las Olsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.