- Vi politikere har da et kæmpe ansvar

På et møde mandag vil socialdemokraterne tage første skridt til bedre service i sygedagpengesystemet

Birgit Hansen (S) vil - sammen med resten af den socialdemokratiske gruppe - se nærmere på problemerne på sygedagpengeområdet. Arkivfoto: Bente Poder

Birgit Hansen (S) vil - sammen med resten af den socialdemokratiske gruppe - se nærmere på problemerne på sygedagpengeområdet. Arkivfoto: Bente Poder

FREDERIKSHAVN:I de seneste uger har NORDJYSKE Stiftstidende skrevet om flere sager, hvor borgere er blevet smidt ud af sygedagpengesystemet.

Hvis man for eksempel går ledig og bliver syg, overgår man til sygedagpenge.

Men også mennesker med fast job kan ende med at få sygedagpenge.

Et problem

Problemet er, at mange borgere ikke bliver tilbudt en såkaldt arbejdsprøvning på en virksomhed.

En arbejdsprøvning kan ellers give et fingerpeg om, hvad den enkelte borger kan magte, og samtidig bevarer man en tilknytning til arbejdsmarkedet.

Politikernes ansvar

Regeringen har fastlagt reglerne på området, men det er i høj grad lokalpolitikernes ansvar at sørge for, at servicen er i orden, lyder det fra socialdemokraternes gruppeformand Birgit Hansen.

- Vi har da et kæmpe politisk ansvar for, at folk får en arbejdsprøvning på en virksomhed, inden de pludselig ryger ud af sygedagpengesystemet, siger Birgit Hansen.

Målet bør være, at der skal ske en hurtig afklaring af den sygemeldtes beskæftigelses- og uddannelsessituation. For kun på den måde kan der ske en hurtig tilbagevenden til arbejdsmarkedet, lyder mantraet fra socialdemokraterne.

Vil ikke jagte

- Jeg er ikke ude på at jagte nogen i det her. Hverken personalet i jobcentret eller andre politikere. Men vi er bare nødt til at få set på, om området mangler ressourcer, eller om der er for få mandetimer på jobcentret til at klare opgaverne, siger Birgit Hansen.

På mandag har socialdemokraterne gruppemøde, hvor også den lokale afdeling af LO er inviteret.

Her skal den aktuelle situation på sygedagpengeområdet diskuteres, og formålet er at kortlægge problemets omfang og finde mulige løsninger.

Næste skridt?

- Hvad er så næste skridt?

- Nu skal vi lige holde gruppemødet først. Men den rigtige måde at gøre det på er at sende sagen i kommunens arbejdsmarkedsudvalg, siger Birgit Hansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.