Vi skal på ingen måde arbejde mere

Fagbosser er enige før trepartsforhandlinger

Det kommer ikke på tale at øge arbejdstiden, lyder det fra LO-formænd.Arkivfoto: Thomas Hansen
Erhverv 1. april 2016 08:20

KØBENHAVN: Der er både svære og potentielt dyre forhandlinger forude for regeringen og arbejdsmarkedets parter i de såkaldte trepartsforhandlinger, skriver Finans.

Om to uger går parterne i gang med at se på, hvordan man får flere unge til at tage en faglært uddannelse samt får efter- og videreuddannet flere af dem, der har et job, og senere skal den danske konkurrenceevne forbedres.

De opgaver kan hurtigt koste flere penge, men lønmodtagerne, der kan bidrage til festen med deres arbejdstid, skal ikke betale med noget som helst i den retning. Det mener 72 procent af de 130 lokale formænd i LO, der har svaret på en rundspørge, som Finans har lavet.

Opfattelsen hos mange er, at lønmodtagerne så rigelig har betalt med tilbageholdenhed ved lønforhandlingerne de seneste år, lige som dagpengereformen har forringet deres vilkår.

Finans har spurgt LO’s formand, Lizette Risgaard, om LO vil afvise, at øget arbejdstid kan komme til at indgå i trepartsforhandlingerne, og hvis det ikke gør, hvilke områder kan lønmodtagerne så bidrage til at løse eventuelle økonomiske problemer.

- Næste runde af trepartsforhandlingerne skal handle om uddannelse. Hvis danske virksomheder fortsat skal være konkurrencedygtige og kvaliteten på den offentlige velfærd fortsat i top, så kræver det en veluddannet og kompetent arbejdsstyrke. Det er dét, vi skal finde løsninger på fra den 15. april. Mig bekendt er arbejdstid ikke et af temaerne, siger Lizette Risgaard.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...