Vi slingrer rundt i sneen

Snevejr giver travlhed på dækcentre - vinterdæk er atter i høj kurs

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND:Vinteren har for alvor bidt sig fast i det nordjyske, og i går morges havde en hvid dyne lagt sig over det meste af landsdelen.

De glatte veje gav problemer for flere bilister, og det kunne straks mærkes i dækcenter S. Eriksen i Aalborg Øst.

- Det har været rimelig hektisk, siger Michael Roliggaard, der er sælger ved dækcenteret.

Folk venter for længe

Flere nordjyder blev overraskede over snevejret.

- Enten har nordjyderne glemt at få monteret de vinterdæk, som de alligevel har stående derhjemme, ellers har folk regnet med, at de kunne køre lidt længere på deres sommerdæk, fordi der endnu ikke var kommet sne, fortæller Michael Roliggaard.

I disse dage skiftes der dagligt dæk på flere end 70 biler på værkstedet, og der er først ledige tider sidst på ugen.

Hvis bilisterne fik sat vinterdæk på bilerne noget tidligere, kunne ventetiden nedbringes markant, men en sådan adfærdsændring ser man ikke tegn på i Aalborg Øst.

- Det er det samme hvert år, og jeg tror ikke, at man kan få folk til at ændre på det. Der skal først falde sne, siger Michael Roliggaard.

Ingen udsigt til krav

I flere af vores nabolande bliver bilisterne tvunget til at montere vinterdæk i god tid, og det er eksempelvis lovpligtigt at køre med vinterdæk om vinteren i både Tyskland og Sverige, men det er ikke et krav herhjemme.

Forsikringsselskaberne kunne måske påvirke kunderne ved at kræve, at der skal køres med vinterdæk, hvis man vil forsikres, men det er der ikke udsigt til.

- Det bliver ikke selskaberne, der tager det første skridt. Hvem skulle lægge ud og risikere at sende sine kunder i konkurrenternes arme. Derfor afventer man et eventuelt lovkrav, sig Riccardo Krogh, konsulent hos Forsikringsoplysningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.