Vi ”snacker” os gennem sommeren

Vi spiser mere lækkert i ferien, men ikke specielt sund mad, viser en ny undersøgelse

Især kvinder er vilde med is. 63 procent siger i en undersøgelse, at de spiser is mindst en gang om ugen. Foto: Iris/Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Især kvinder er vilde med is. 63 procent siger i en undersøgelse, at de spiser is mindst en gang om ugen. Foto: Iris/Scanpix Scanpix Denmark

- Vi bliver mere afslappede i forhold til vores sundhed om sommeren. Så slipper vi hæmningerne og belønner os selv lidt, når det endelig er ferie, siger Preben Vestergaard Hansen.

Det er blandt andet is og alkohol, vi danskere ”belønner” os selv med i sommermånederne. 41 procent svarer i undersøgelsen, at de drikker mere alkohol fra juni til august end resten af året, og mere end hver fjerde svarer, at de spiser is to-tre gange om ugen eller oftere.

Særligt kvinderne er glade for is - 63 procent af kvinderne spiser is mindst en gang om ugen, mens det for mændenes vedkommende kun er 52 procent.

Sommersnacks snyder os

Selvom vi spiser og drikker masser af søde sager i sommermånederne, mener størsteparten af danskerne ikke, at det kan ses på vægten. 80 procent svarer nemlig, at de ikke synes, det er svært at holde vægten i løbet af sommeren.

Preben Vestergaard Hansen peger på, at de mere friske og lette snacks som blandt andet is kan snyde lidt.

- Der er stor variation i, hvad vi spiser fra sæson til sæson. Alkohol, is og grillpølser er nogle af de mere kaloriefyldte ting, vi ofte spiser rigtig meget af om sommeren. Fordi en is eller en cocktail er mere let i det og ikke giver den samme mæthedsfølelse, kan det ofte snyde os til at tro, at vi spiser sundere, end vi gør, siger Preben Vestergaard Hansen.

Endnu en fælde

Også lange middage over spisebordet er ifølge Preben Vestergaard Hansen en af sommerens fælder, hvor vi indtager mere, end vi plejer.

- Vi lukker os mere om os selv i de mørke måneder, og så er vi mere socialt engagerede om sommeren. Her mødes vi oftere over en cocktail eller noget mad, og det at sidde længe over maden sammen med nogle gæster gør ofte, at vi spiser mere, end vi lige tænker over, siger Preben Vestergaard Hansen.

Ifølge YouGovs undersøgelse er sommer da også højsæson for middage med venner og familie. 49 procent svarer i undersøgelsen, at de oftere spiser sammen med andre i sommermånederne.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden