Vi sparer allerede op til sommerferien

Danskerne sparer op som aldrig før

Det er især ferier og store fester, der bliver sparet op til i denne tid. Foto: Iris/Scanpix

Det er især ferier og store fester, der bliver sparet op til i denne tid. Foto: Iris/Scanpix

DANMARK:Sommeren og efterårsferien er stadig i frisk erindring, men mange os kan også allerede glæde os til næste års ferie. Opsparingerne til ferierejserne i 2014 er nemlig allerede i gang.

Vi danskere sparer ifølge Nykredit op som aldrig før, og mange sætter også konkrete mål for deres opsparing. Især ferier og de større fester, som bryllup, konfirmation og runde fødselsdage er noget, der bliver sat penge af til.

Mål for opsparingen

Siden Nykredit i foråret introducerede det nye produkt ”Opsparingsmål”, der er en konto, som med grafik viser, hvor tæt du er på dit mål for opsparingen, har godt 2000 kunder oprettet konkrete mål for deres opsparing.

Mere end halvdelen af opsparingsmålene vedrører ferier eller store livsbegivenheder.

- De store fester og ferierejsen for hele familien kræver planlægning – også på den økonomiske front. Samtidig er det opsparingsmål, der giver mening, fordi man kan gå og glæde sig til undervejs, siger Thomas Egede Kragh, underdirektør i Nykredit Digitale Medier.

Sparegris på nettet

Med ”Opsparingsmål” sætter man et konkret mål for sin opsparing – f.eks. familiens næste sommer- eller efterårsferie – og en deadline for, hvornår pengene skal bruges.

Herefter kører opsparingen automatisk måned for måned, og en simpel grafik viser, hvor tæt på målet opsparingen er.

- Det er faktisk bare den gammeldags sparegris, vi har ført ind i netbanken. Med ”Opsparingsmål” øremærker kunden pengene til et helt konkret mål, og ud fra den feedback vi har fået at dømme, virker det motiverende, når man hele tiden kan se, hvor langt man er med sin opsparing, siger Thomas Egede Kragh.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.